URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

VIDEO. ATELIER DE LUCRU DEDICAT ZILEI MONDIALE A EDUCAȚIEI, LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, a organizat în ziua de 6 octombrie 2023, Atelierul de lucru, dedicat Zilei Mondiale a Educației.

Acesta s-a desfășurat în cadrul Secției de Etnografie și Artă populară, situată la parterul blocului Arcadia, din strada 1 Decembrie 1918.

Atelierul de lucru cu elevii se înscrie în programul de pedagogie muzeală al muzeului, cunoscut fiind faptul cât de armonios se împletește educația muzeală cu cea școlară.

Școala își educă elevii, societatea îi formează pentru viitor, dar muzeul este acela care le oferă o educație socio-culturală, ce constă în educația timpului liber, educația pro-patrimoniu, educația estetică și de ce nu chiar și o educație pentru memoria naţională.

“Activitățile pe care le-am propus în cadrul acestui atelier de lucru sunt adecvate copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, sunt atractive, creative și totodată educative. Lucrul se va desfășura atât individual dar și în echipă, scopul activității fiind acela de a lăsa liberă imaginația copiilor, forma lor de manifestare bazându-se pe empatie și competitivitate. Grupurile de elevi vor fi sprijinite și coordonate de colectivul Secției de Etnografie, iar planșetele de lucru, reprezentând un tablou cu roadele toamnei, vor bucura sufletele micilor participanți”,  este postat pe pagina de socializare a Muzeului Dunării de Jos Călărași.

Continue Reading
La Top