URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VEZI CE AMENZI AU FOST APLICATE DE POLIȚIȘTII LOCALI CĂLĂRĂȘENI

În perioada 1 – 9 ianuarie 2022, politiştii locali şi-au desfăşurat activitatea, conform planificării lunare, având la bază atribuţiile prevăzute în Legea nr. 155/2010, Hotărârea Guvernului nr. 1332/2010, Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al municipiului pe anul 2021, respectiv Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, Regulamentul de Ordine Interioară, precum şi în concordanţă cu evoluţia situaţiei operative din zonele şi locurile date în responsabilitate.

S-a avut în vedere, în principal, acoperirea cu elemente de dispozitiv, a tuturor zonelor şi itinerariilor de patrulare unde, conform statisticilor şi a informaţiilor primite de la celelalte structuri de ordine publică sau de la cetăţenii municipiului, acolo unde frecvent se tulbură ordinea şi liniştea publică, se săvârşesc acte sau fapte antisociale.

În perioada 1 – 9 ianuarie 2022, Poliția Locală Călărași a continuat desfășurarea de acțiuni în sistem integrat, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică pe raza municipiului, dar și pentru limitarea infectării cetățenilor municipiului cu noul Covid-19. Oamenii legii au acționat permanent, cu o patrulă mobilă, pe raza orașului pentru menținerea curățeniei mai ales în zona platformelor de gunoi, depistarea persoanelor care aruncă gunoi în alte locuri și a celor care caută prin deșeurile menajere din aceste locații, colaborând cu angajații Rebu pentru ridicarea deșeurilor reciclabile.

Polițiștii locali călărășeni au desfășurat acțiuni pe linia siguranței rutiere precum și acțiuni pentru sancționarea celor care încalcă regulile privind oprirea, staționarea și parcările neregulamentare și au efectuat controale în trafic pe linia respectării reglementărilor legale privind circulația autovehiculelor de tonaj mare pe raza municipiului. De asemenea, Poliția Locală Călărași a desfășurat activități specifice în sistem integrat cu reprezentanții IPJ Călărași pentru aplicarea măsurilor dispuse ca urmare a declarării stării de alertă.

Totodată, oamenii legii au verificat persoanele carantinate sau izolate la domiciliu, dar au procedat și la comunicarea Dispozițiilor de carantinare/izolare persoanelor în cauză (două dispoziții).

De asemenea, au avut loc acțiuni pentru verificarea respectării programului de lucru de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice.

De altef, polițiștii au asigurat supravegherea permanentă a centrelor de vaccinare Covid-19; au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și identificarea proprietarilor autovehiculelor aflate în zonele unde Primăria Municipiului Călărași desfășoară activități de modernizare a carosabilului respectiv a trotuarelor sau a parcărilor de domiciliu precum și toaletarea arborilor.

Au fost efectuate acțiuni pe linia activității comerciale și a respectării legislației în vigoare pe linie de disciplină în construcții.

Tot în acest interval de timp, polițiștii locali au legitimat un număr de 98 de persoane, au intervenit la 16 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și cinci sesizări primite prin sistemul 112, au aplanat trei stări conflictuale, au constatat 55 de fapte antisociale și au aplicat un număr de 40 de sancțiuni contravenționale (în valoare de 5.710 lei) și 15 avertismente verbale, după cum urmează: Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice: 35 de fapte constatate, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 5.510 lei, dar și cu avertisment scris plus 66 de puncte penalizare; Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: o faptă constatată, fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 200 de lei; Hotărârea Consiliului Local nr. 219/2008 privind Regulamentul de gospodărire comunală a municipiului Călărași: o faptă constatată, fiind aplicată sancțiune contravențională cu avertisment scris; Hotărârea Consiliului Local nr. 79/2021 privind Regulamentul parcărilor de domiciliu: trei fapte constatate, fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu avertisment scris.

Continue Reading
La Top