URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

VEZI CÂTE PERSOANE AU FOST SELECTATE PENTRU ANGAJARE, LA BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI

Astăzi, 14 octombrie 2022, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolventii Promoției 2022, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, precum și la sediul Agenției Locale Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactaţi agenți economici din tot județul Călărași. Aceștia au oferit 181 de locuri de muncă adresate în special tinerilor absolvenți,  dar și celorlalte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: servicii și comerț, construcții, alimentaţie publică, confecţii textile. De asemenea, s-au oferit posturile de inginer automatist, inginer mecanic, operator calculator, specialist resurse umane și contabil.

Acțiunea s-a bucurat de prezența a 24 de agenți economici, 20 la bursa organizată în Călărași și 4 la Oltenița.

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prezente la acțiune, s-a ridicat la 110, din care 80 la Călărași și 30 la Oltenița.

În urma desfăşurării interviurilor cu angajatorii, 29 de persoane au fost selectate pentru a ocupa un loc de muncă, aceștia urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile agenților economici.

Persoanele participante la Bursă care nu dețineau nicio calificare au avut posibilitatea de a se înscrie la unul dintre programele de formare profesională oferite gratuit de AJOFM Călărași.

Obiectivul principal al acestei măsuri active de combatere a şomajului îl constituie creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin intermedierea unui dialog direct între agenţii economici interesaţi şi solicitanţii de loc de muncă.

Continue Reading
La Top