URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

“ VETERINARUL DE LA ZOO”-PROIECT DESTINAT COPIILOR LA GRĂDINA ZOO DIN CĂLĂRAȘI

Veterinarul de la Zoo este un proiect care propune metode de educație non-formală și alte activități extracurriculare ce se adresează mai multor categorii de vârstă. Astfel, copiii vor beneficia de atenția personalului de la Zoo, vor fi ghidați într-un tur bine organizat și li se va explica pentru fiecare animal din colecție aspect legate de: mediul lor de viață, cum sunt hrănite și îngrijite și, mai ales, ce înseamnă implicarea medicului veterinar în viața necuvântătoarelor.

Începând de mâine, 7 Martie, începe proiectul “Veterinar la Zoo”, iar primul grup de participanți vine de la Dragoș Vodă.

Scopul activității este acela de a ne implica în educație la nivel local și de a ne mări vizibilitatea în rândul școlarilor și preșcolarilor. Grădina Zoologică este un punct important de atracție în Călărași, iar acest lucru trebuie pus în valoare.
Acest proiect este unul inedit și ne dorim ca această primă ediție să nu fie și ultima, ne dorim să facem acest lucru și anul viitor.
Ideea “Veterinarului de la Zoo” a pornit chiar de la veterinarul și directorul de la zoo- Valentina Blebea, ea va fi cea care ne va prezenta o scurtă lecție despre ce înseamnă această meserie, cum a tratat și cum tratează animalele de la Zoo pentru că are foarte multe povești interesante, ca de exemplu să le arătăm copiilor cum se tratează un șarpe sau un pui de tigru.

Acest proiect a fost gândit pentru grupuri mari, avem deja 27 de grupuri care s-au programat pentru acest proiect, luna Martie este ocupată aproape în întregime. S-au înscris grupuri de la toate școlile din Călărași dar și din județ și chiar un grup din Constanța. Până în momentul de față avem înscriși peste 600 de copii. Aceștia vor primi din partea noastră un certificat de participare din cadrul acestui proiect.

Grădina Zoo găzduiește foarte multe povești cu și despre animale și vrem să oferim aceste povești celor care ne vizitează”, a declarat pentru Canal Sud, Maria Cosmina Ilie, reprezentantul Complexului de Agrement Zoo Călărași.

Continue Reading
La Top