URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

VASILE ILIUȚĂ: “AU FUGIT CU SCAUNELE, S-AU PITIT”. COALIȚIA PSD-PNL NU FUNCȚIONEAZĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social-Democrat, a vorbit zilele trecute despre o posibilă listă comună PSD-PNL pentru anul ce urmează.

În cadrul conferinței de presă din data de 14 septembrie a.c., de la sediul Partidului Social Democrat Călărași, Vasile Iliuță, președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat, a susținut ideea premierului de a crea aceste liste comune în județele în care coaliția dintre organizațiile politice chiar funcționează.

La Călărași, rivalitatea dintre formațiuni este bine cunoscută. În trecut, atât Ion Samoilă, cât și Vasile Iliuță au făcut declarații în mediul public cu privire la relația dintre PSD și PNL.

“Relația este doar una pe hârtie. Nu ne întâlnim, nu stabilim întâlniri. PSD Călărași și-a propus numeroase proiecte ambițioase și am fi avut nevoie de susținerea liberalilor. Totul era pentru cetățeni, pentru județ! Nu era niciun interes politic la mijloc”, a declarat Ion Samoilă, secretarul executiv al PSD Călărași.

Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași și președintele Consiliului Călărași, a încercat de nenumărate ori să colaboreze cu Prefectura și, implicit, cu prefectul Valentin Barbu,,L-am invitat pe domnul Barbu la toate evenimentele pe care le organizează CJ Călărași, dar acesta a transmis invitația subprefecților PSD. Trebuie să înțelegem că poate domnia sa nu a dat curs invitaților noastre pentru că nu are voie. Poate președintele liberalilor, Ciprian Pandea, are o altă viziune și izolează partidul”.

Președintele Consiliului Județean este nemulțumit de modul în care prefectul județului Călărași își desfășoară activitatea, mai ales atunci când vine vorba despre primarii PSD.

“Atacă toți primarii PSD. Este doar o coaliție formală, nu este funcțională”, a adăugat aceeași sursă menționată anterior.

Tot acesta susține că așa-zisa alianță “funcționează” doar de dragul funcțiilor.

“Suntem o coaliție în adevăratul cuvânt sau suntem o coaliție pentru a avea funcții? Noi încercăm să aducem soluții pentru bunăstarea cetățenilor. Ei ne-au ales și noi trebuie să luăm cele mai bune decizii pentru ei”, a conchis Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași.

În cazul în care se va decide crearea unor liste comune, acestea vor fi posibile pentru toate tipurile de alegeri, cu excepția europarlamentarelor.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top