URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VARIANTA OCOLITOARE A CĂLĂRAȘIULUI – DRUMUL EXPRES CARE URMEAZĂ SĂ FIE CONSTRUIT DE AUTORITĂȚI

Consilierii județeni au aprobat protocolul de colaborare între Consiliul Județean Călărași și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA pentru derularea proiectului “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire și obținerea Autorizației de Construire pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Călărași”.
Prin protocol se stabilesc drepturile și obligațiile părților, contribuția financiară proprie a fiecărei părți la bugetul proiectului, precum și responsabilitățile ce le revin în implementarea activităților aferente proiectului Variantei, proiect care va fi depus, spre finanțare, în cadrul Programului Operațional de Transport.
Obiectivul privind Varianta de ocolire Călărași se regăsește în documentul strategic Master Plan de Transport a României.

Varianta Ocolitoare a municipiului Călărași se află și pe lista variantelor ocolitoare regionale care sunt părți componente ale proiectelor de infrastructură rutieră transregio.
Lungimea drumului este de 5,1 km, costul estimat cu TVA este de 11,7 milioane euro.

Continue Reading
La Top