URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

VALORILE DANSULUI ROMÂNESC “CU PAȘI MICI PE SCENA MARE”

În data de 06 Iunie 2023, în Sala Barbu Știrbei din cadrul Centrului de Cultură și Creație Călărași, s-a desfășurat Concursul Interjudețean de Dans Popular “Cu pași mici pe scena mare” ediția a-VII-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Călărași în parteneriat cu Centrul de Cultură și Creație Călărași și Consiliul Județean Călărași, manifestare la care au participat ansamblurile de dans popular formate din preșcolarii grădinițelor din județul Călărași.

Scopul acestui concurs este pentru a valoriza tradiția și creația artistică populară, pentru amplificarea și revigorarea activităților la nivelul educației timpurii în contextul socio-cultural actual. Anul acesta s-au înscris în concurs 15 formații de dans popular, preșcolari din grădinițele județului Călărași.

“Ne aflăm la a-VII-a ediție a concursului regional, un festival cu tradiție pentru județul Călărași și ne bucurăm și astăzi de dans, de joc și voie bună alături de preșcolarii noștri din județ. Eu mă bucur că prin prilejul acestui concurs cei mici învată nu doar pașii ci și bucuria de a dansa și totodată învață să respecte și să iubească valorile neamului românesc, portul tradițional românesc dar bineînțeles și jocul tradițional românesc”, a declarat inspector școlar general Roxana Pațurcă.

“Este o nouă ediție a Concursului “Cu pași mici pe scenă mare”, concurs de dans popular, la această ediție a-VII-a participă 15 formații de dans din județul nostru, de la Oltenița, Dragalina și din municipiul Călărași cele mai multe grădinițe. Cu mare, cu mic suntem în această sală și sperăm ca și de data aceasta să trăim cu intensitate toate emoțiile pașilor de dans care sunt diverși, fascinanți. Copiii sunt la început de drum și ne dăm seama că ei iubesc acest stil de dans, dansul nostru al neamului românesc și încercăm ca de la vârste timpurii să le transmitem această dorință de a pune în scenă și dansul popular românesc”, a precizat Georgica Olteanu inspector școlar pentru educatie timpurie.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top