URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ VA CREȘTE DIN LUNA APRILIE. MAJORAREA VA FI NESEMNIFICATIVĂ

Tichetele de masă vor crește din luna aprilie, însă de fapt e vorba despre o creștere nesemnificativă. Valoarea unui tichet de masă pentru intervalul aprilie-septembrie 2022 urmează să fie de 20,17 lei. Acest lucru i-a deranjat teribil pe români. 

Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale a anunțat că din luna aprilie valoarea tichetelor urmează să crească. Nu e deloc ceva semificativ, iar românii sunt foarte deranjați de această schimbare.

Dacă până acum un tichet de masă avea valoarea de 20,09 lei, din luna aprilie același tichet ar ajunge să aibă o valoare de 20,17 lei.

Majorarea anterioară a tichetelor de masă a fost tot de 8 bani, în luna octombrie, atunci când s-a trecut de la 20,01 lei la 20,09 lei cât e în prezent.

Astfel, pe semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie valoarea unui tichet va crește cu doar 8 bani. În cazul tichetelor de masă este stabilită valoarea maximă pe care o poate avea un bilet, astfel că tichetele pot să înregistreze orice valoare sub acest prag, în funcție de angajator.

Valoarea tichetelor de creșă va fi de 520 de lei pe lună

Mai mult de atât, tot din luna aprilie, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă va fi cu 30 de lei mai mult decât cea de până acum. Astfel, de la 490 de lei cât valorau în prezent tichetele de creșă, din luna aprilie acestea vor ajunge să fie de 520 de lei.

Tichetele de masă, doar pe card și doar pentru angajați

Din acest an a avut loc o nouă schimbare în ceea ce privesc tichetele de masă. S-a renunțat definitiv la tichetele în format fizic, iar acum acestea se dau doar pe card.

Mai mult de atât, noua schimbare vine și cu reguli noi, căci dacă până acum tichetele de masă puteau fi date drept cadou și altor persoane pe lângă angajați, în calitate de premii la studii de piață, campanii de marketing, reclamă sau publicitate, de acum acest lucru e interzis.

Autoritățile nu mai permit ca tichetele de masă să fie acordate altor persoane decât angajaților, iar firmele care nu vor respecta acest lucru riscă amenzi de până la 35.000 de lei, potrivit synews.ro.

Sursa foto: stiridecluj.ro

Continue Reading
La Top