URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VALOAREA AMENZILOR APLICATE DE ITM CĂLĂRAȘI, ANUL TRECUT

În baza Programului Cadru de Acțiuni al Inspecţiei Muncii şi ITM Călăraşi, pe anul 2021, toate acţiunile de control şi campaniile de verificare, au fost realizate de inspectorii de muncă, în condiţiile stării de alertă, pe tot parcursul anului 2021, acestea fiind îndreptate, cu preponderenţă, în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, supravegherii pieţei şi muncii nedeclarate. Au fost aplicate 112 amenzi contravenţionale, valoarea acestora fiind de peste 850.000 lei şi peste 1.500 de avertismente.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călărași, au fost verificaţi 2.310 agenţi economici, fiind constatate un număr de 3.064 de neconformităţi şi dispuse măsuri de remediere a acestora cu termene stabilite.

Au fost aplicate sancţiuni în baza Legii 55/2020, referitoare la starea de alertă, pentru nerespectarea măsurilor din această perioadă, în valoare de 31.000 lei.

Pe parcursul anului 2021, au fost în lucru, în vederea cercetării, 47 de evenimente, cărora li s-au stabilit caracterul şi încadrarea ca accidente de muncă cu invaliditate, incapacitate temporară de muncă sau mortale.

Au fost eliberate 66.751 de documente şi înregistrate 14 contracte colective de muncă.

Și pe parcursul anului 2022 se vor avea în vedere campaniile şi acţiunile din cadrul Programului Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii şi al ITM Călăraşi, pe linia informării, colaborării şi verificării modului de respectare a legislaţiei muncii, atât de lucrători cât şi de angajatori.

Foto: www.informatiata.ro

Continue Reading
La Top