URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

VACCINARE COVID, ÎN CĂLĂRAȘI. CÂTE PERSOANE AU PRIMIT DOZA A TREIA, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Prefectura Călărași informează că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost administrate 58 de doze de vaccin anti-Covid, după cum urmează: doza 1-9; doza 2-14; doza 3-31.

Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare), la nivel județean, este de 199.444 din care: doza 1-101.765; doza 2 – 72.859; doza 3 – 24.820.

Nu au fost raportate reacții adverse severe, după cum informează Instituția Prefectului.

Prefectura menționează faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Instituția Prefectului – Județul Călărași face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

Cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:

  • Spitalul Județean de Urgență Călărași;
  • Centrul Comunitar Sală Sport Lehliu-Gară;
  • Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași;
  • Centrul Comunitar Sală Sport Școala 11 Călărași – RELOCAT pe strada Grivița, nr. 98;
  • Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești;
  • Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița.

Accesați harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, unde veți găsi cel mai apropiat centru de vaccinare. Puteți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Vă reamintim să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și apelați, pentru recomandări și alte informații, linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. (Georgiana ȘERBAN)

Sursa foto: www.digi24.ro

Continue Reading
La Top