URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

USAMV CĂLĂRAȘI ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU NOUL AN UNIVERSITAR 2023-2024

Astăzi, în aula USAMV Filiala Călărași, s-a desfășurat festivitatea de deschidere a noului an universitar 2023-2024. Acest moment a marcat începutul unei noi etape pentru studenții și profesorii universității.

Facultatea de Științe Agricole și Dezvoltare Rurală de la Călărași, situată în inima Bărăganului, are o semnificație aparte, deoarece se află într-o zonă binecuvântată cu soluri fertile, apă dulce și un climat propice agriculturii. Această facultate joacă un rol crucial nu numai pentru comunitatea locală, ci și pentru populații din alte părți ale lumii, deoarece contribuie la hrănirea acestora.

Universitatea de Agronomie a deschis astăzi anul universitar la Călărași. Orașul se îmbogățește cu o nouă generație de 100 de studenți, care s-au înscris și vor să absolve facultatea de studii agronomice. Călărașiul e mai bogat cu agricultori viitori.” – a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Studenții care încep acest nou an universitar sunt viitorii ingineri și manageri agricoli care vor avea responsabilitatea de a gestiona și dezvolta durabil resursele naturale ale pământului. Ei vor contribui la creșterea abundenței agricole și vor asigura un management eficient al acestor resurse, având un impact pozitiv asupra mai multor domenii conexe.

“Studenților care astăzi încep anul universitar, mai ales că este și ziua mondială a educației, le doresc mult succes și multă putere de muncă.” – a declarat pentru Canal Sud, Violeta Mușat, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În plus, această festivitate a marcat și Ziua Mondială a Educației, subliniind importanța formării deprinderilor, manierelor și virtuților pentru membrii societății. Universitatea din Călărași promovează dezvoltarea aptitudinilor intelectuale, sociale și morale ale studenților săi, încurajându-i să fie mulțumiți atât de propria lor evoluție, cât și de contribuția adusă celor din jur.

Astăzi își încep anul universitar studenții facultății de Management și Dezvoltare Rurală, este vorba despre un număr de 315 studenți, în anul 1 este vorba despre 100 de boboci care pentru prima dată au pășit într-un amfiteatru universitar, cărora cu siguranță le vom asigura întregul confort intelectual, întreaga logistică pentru a putea desfășura o activitate didactică de nivel universitar și în același timp o activitate de cercetare., a declarat într-un interviu pentru Canal Sud, profesor universitar doctor Daniela Crețu, directorul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, filiala Călărași.

Continue Reading
La Top