URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN TIR CU APROXIMATIV 13 TONE DE DEȘEURI DIN PLASTIC, OPRIT DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ CĂLĂRAȘI

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Călărași anunță, printr-un comunicat de presă, faptul că un TIR încărcat cu aproximativ 13 tone deșeuri din plastic a fost oprit la P.T.F. Călărași.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Călărași, nu au permis intrarea pe teritoriul României a unei cantități de aproximativ 13 tone deșeuri din plastic, care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean român, în vârstă de 62 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călărași.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 12.820 de kilograme de deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria, care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României.

Totodată, s-a stabilit faptul că deșeurile în cauză prezentau urme de contaminare, în mijlocul de transport se aflau și alte tipuri de deșeuri, nefiind îndeplinite condițiile și prevederile legale din Regulamentul (CE) nr. 1013/2006. În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Sursa foto: impactlocal.ro

Continue Reading
La Top