URMĂREȘTE-NE
Medic

SĂNĂTATE

UN SENATOR CERE ÎNFIINȚAREA MAI MULTOR CENTRE MEDICALE DE PERMANENȚĂ ÎN IALOMIȚA

Senatorul AUR de Ialomița Adrian Costea a formulat o interpelare către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prin care cere înființarea unor centre medicale de permanență în mai multe localități din județul Ialomița, în special în mediul rural.

Evenimentele nefericite produse în această vară la unul dintre cele trei spitale majore din județul Ialomița, respectiv Spitalul Municipal din Urziceni, au relevat disfuncții majore ale modului în care este asigurată îngrijirea medicală a locuitorilor județului nostru. Ținând cont că Spitalul din Urziceni ajunsese să ofere servicii medicale la nivelul unui dispensar sătesc (unitate spitalicească declarată nefuncțională în urma unui control al DSP Ialomița), vă rog să vă îndreptați atenția spre zonele rurale ale acestui județ, acolo unde starea serviciilor medicale reprezintă o vulnerabilitate, având în vedere ponderea destul de mare a populației vârstnice”, a menționat senatorul Adrian Costea în interpelare.

Acesta a mai precizat că în satele și comunele ialomițene este prezent fenomenul depopulării, după ce tinerii aleg să plece în străinătate. Senatorul apreciază că dacă în aceste localități ar exista astfel de centre medicale, fenomenul ar fi unul invers, de repopulare.

De asemenea, Adrian Costea indică și câteva localități în care ar trebui să fie înființate centrele medicale de permanență. Două dintre ele sunt Căzănești și Amara, spune senatorul.

„O locație pentru un viitor centru de permanență este orașul Căzănești, aflat la jumătatea distanței dintre municipiul reședință de județ, Slobozia, și Urziceni. Dorința pentru înființarea acestuia a fost exprimată și de primarul localității.

O altă localitate în care ar trebuie să funcționeze un centru medical de permanență este orașul-stațiune Amara, a cărui populație a crescut în ultimul deceniu. Afluxul de turiști din timpul sezonului estival este argument valid. Implicit, de serviciile medicale oferite de cele două centre de permanență sugerate ar putea să beneficieze și localitățile rurale din jur”, a mai precizat senatorul Adrian Costea.

Demnitarul a mai menționat că va adresa această solicitare nu doar Ministerului Sănătății, ci și Direcției de Sănătate Publică Ialomița, „instituție care are un cuvânt important de spus în cadrul demersului de înființare de centre medicale de permanență”.

Continue Reading
La Top