URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN ROM ESTE PRIVIT PRECUM UN PARIA

După anul 2000, Partida Romilor, sub noua titulatură de Partida Romilor Pro Europa, a deținut unicul loc parlamentar în virtutea prevederilor care asigură reprezentarea minorităților în cazul în care acestea nu reușesc să treacă de pragul electoral minim.

Președintele Partidei Romilor, Alin Ceacărescu, ne-a vorbit astăzi despre obiectivele sale în cadrul proiectelor destinate romilor si despre nemulțumirile pe care le are legate de acest subiect.

“Prin statutul nostru, partida romilor își dorește să reprezinte drepturile minorității rome și să încerce să prezerve cultura, tradițiile și obiceiurile acestei minorități. Din patru în patru ani, noi ca organizație nonguvernamentală avem dreptul de a participa la alegerile locale, parlamentare si așa mai departe. Avem dreptul de a fi aleși și de a alege” a declarat, pentru Canal SUD, Alin Ceacărescu, noul președinte al Partidei Romilor.

Un rom în societate este privit precum un paria. Un rom este un catățean al României cu drepturi și priorități depline. În prima fază, rolul nostru este de a media, fie că este un eveniment de discriminare, fie că este un incident care include violența, rolul nostru este de mediatora declarat acesta.

Continue Reading
La Top