URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN POMPIER CĂLĂRĂȘEAN, VICECAMPION AL JOCURILOR FRANCOFONIEI DIN CONGO

Un pompier militar călărăşean este vicecampion al Jocurilor Francofoniei ediţia 2023 la lupte libere, competiţie desfăşurată în Republica Democrată Congo.

Mihai Palaghia are 26 de ani şi este pompier militar, în primăvara anului trecut promovând un examen prin care a dobândit calitatea de soldat gradat profesionist în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Soldatul gradat profesionist, Mihai Nicolae Palaghia, a reprezentat România şi a participat la Jocurile Francofoniei în Republica Democrată Congo, obţinând o prețioasă medalie de argint la categoria sa de greutate – 92 de kg.

De-a lungul timpului, de când se antrenează temeinic, Mihai Nicolae Palaghia are în palmares 10 titluri de campion naţional la lupte Libere şi multe alte trofee şi medalii, succese remarcabile, care îl recomandă pe tânărul pompier ca fiind un sportiv de excepţie.

În perioada 24 iulie – 5 august 2023, pompierul călărăşean, care este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, Secţia Lupte Libere, a participat alături de ceilalți componenți ai lotului național de Lupte Libere la Jocurile Francofoniei – 2023 în capitala Republicii Democrate Congo – Kinshasa.

Pompierul Mihai Palaghia este multiplu campion naţional şi trebuie spus că este, de fapt, un obişnuit al podiumurilor de premiere, în timpul celor 11 ani de când practică acest frumos sport, remarcându-se ca un sportiv disciplinat, ambiţios, căruia îi place să persevereze şi să atingă noi ţinte.

La Secţia de Lupte Libere din Călăraşi, sportivul este antrenat de către Hogea Dragoş, cu care se înţelege foarte bine, dezvoltând în timp o relaţie profesională solidă, bazată pe încredere, care a dus la rezultate dintre cele mai bune.

Sursă: ISU Călărași

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top