URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

UN NOU TEREN DE FOTBAL, DESENE INTERACTIVE PE ASFALT ȘI UN FOIȘOR PENTRU ACTIVITĂȚI ÎN AER LIBER LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA VODĂ” DIN CĂLĂRAȘI

Astăzi, 25 Mai, curtea Școlii Gimnaziale “Mircea Vodă” din Călărași a fost neîncăpătoare pentru părinți și copii.
Școala “Mircea Vodă” și-a deschis porțile și a inaugurat noul teren de fotbal și un foișor pentru activități ce vor fi desfășurate în aer liber.

“ Tot ceea ce ați văzut astăzi aici se datorează unei echipe imense, este greu să îi cuprind pe toți pentru că este vorba despre echipa formată din colegii mei de la Școala Gimnazială “Mircea Vodă”, echipa de la Primărie și echipa Tenaris Silcotub care a finanțat cea mai mare parte din ceea ce vedeți aici și anume, jocurile interactive de pe asfalt, asfalt donat de domnul senator Nicușor Cionoiu, tot de la Tenaris am primit suma necesară pentru a construi foișorul unde vom desfășura activități în aer liber și cele două aparate de reciclat pet-uri și doze. A fost o bucurie să reciclăm, atât pentru copii cât și pentru părinții care veneau în fiecare dimineață cu saci plini de pet-uri și doze. Așadar este o muncă de echipă, o muncă a unor oameni care au înțeles că investiția în educație este extrem de importantă”, a declarat Alina Lotrea, directoarea Școlii Gimnaziale “Mircea Vodă”Călărași .

La această acțiune au participat și Primarul Municipiului Călărași cât și Roxana Pațurcă, Inspector Școlar General Călărași.

“Am fost astăzi martorii unui eveniment aparte, inaugurarea „#Şcolii #Bucuriei”, un proiect iniţiat nu cu mult timp în urmă, de Şcoala Gimnazială Mircea Vodă, în care s-au strâns, în mod constructiv, toate energiile pentru a da viaţă unui obiectiv de care ar trebui să fim mândri cu toţii. Şcoala, autorităţile publice, Primăria şi Consiliul Local municipal, precum şi mediul de afaceri, reprezentat de compania Tenaris Silcotub, şi-au adus pe deplin contribuţia la finalizarea unei investiţii cu rol important în cadrul procesului de învăţământ ce se desfăşoară la nivelul acestei unităţi şcolare.#Eforturile depuse de conducerea acestei şcoli, de echipa de cadre didactice şi nu numai sunt evidente şi merită apreciate fără nici un dubiu. Investiţiile realizate aici cu ajutorul unei companii private, Tenaris Silcotub, al Primăriei şi Consiliului Local municipal ar trebui să devină un exemplu de urmat şi pentru ceilalţi. Am spus-o în dese rânduri, o fac şi pe această cale, învăţământul este o prioritate a Executivului pe care-l conduc la nivelul Primăriei Călăraşi. Susţinem investiţiile în modernizarea infrastructurii şcolare, susţinem iniţiativele de acest fel şi personal sunt convins că un astfel de demers reprezintă un exemplu de bune practici şi pentru celelalte unităţi şcolare din municipiul nostru. Nu sunt vorbe goale. #Investind în viitorul copiilor noștri investim de fapt în viitorul comunității și al societății românești. Rezultatele cercetărilor în domeniu sugerează că infrastructura de foarte bună calitate conduce la îmbunățățirea predării, a rezultatelor școlare ale elevilor şi reducerea abandonului şcolar, pe lângă alte beneficii. Felicitări doamnei director Alina Lotrea şi echipei sale din cadrul şcolii pentru truda depusă. Felicitări şi reprezentanţilor companiei TenarisSilcotub, doamnei Mihaela Popescu, preşedinte, domnului Mircea Blaga, director Tenaris Călăraşi, precum şi doamnei Codruţa Hodrea, manager Relaţii cu Comunitatea pentru implicare şi susţinere a eforturilor noastre, ale comunităţii călărăşene.Mult succes!Sprijinim orice efort de modernizare a infrastructurii şcolare!” A declarat primarul Marius Dulce pe pagina de socializare.

Mai multe informații puteți afla din jurnalul Canal Sud din această seară.

Continue Reading
La Top