URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN NOU PROIECT DE SCREENING, COORDONAT DE ADMINISTRATORUL JUDEȚULUI, BOGDAN MIHAI, IA AMPLOARE

Bogdan Mihai, administratorul județului Călărași, a discutat la Radio Voces Campi despre un proiect inovator. El a prezentat planurile pentru un camion medical ce va oferi screening pentru sănătate în comunitățile neatinse anterior. Proiectul este menit să ajute oamenii care nu au avut acces la îngrijiri medicale și nu sunt conștienți de necesitatea unui screening.

Vom recolta analize de sânge, iar în baza acestora ne vom putea da seama dacă pacientul respectiv necesită o investigație superioară. Sunt statistici în acest moment care demonstrează ca dintr-o sută de oameni, peste 50% prezintă elemente de diabet zaharat sau colesterol” a declarat acesta, în studio-ul Radio Voces Campi.

Cu estimări de finalizare între 15 noiembrie și 1 decembrie, acest demers va fi coordonat de Consiliul Județean Călărași, în colaborare cu cele 3 spitale locale, pe o durată de cel puțin un an.

După cum vedeți, noi construim camionul cu sănătate de la 0, este un proiect prin care noi vom ajunge în toate comunitățile din județul Călărași, exact acolo unde nu a ajuns nimeni niciodată. Acest proiect este pentru oamenii care nu au ajuns niciodată la medic și care nu știu că ar trebui să își facă un screening pentru a preîntâmpina unele afecțiuni.

Astăzi am discutat cu constructorul și am estimat că proiectul va fi gata între 15 și 1 Decembrie.

Acest proiect va fi derulat de Consiliul Județean Călărași, în colaborare cu cele 3 spitale pe care le avem, pe o durată de cel puțin un an de zile. Este un proiect pe care l-am gândit împreună cu președintele, Vasile Iliuță, pentru a ajunge la fiecare om care nu s-a gândit niciodată că poate cineva îi va bate la ușă pentru a-i arăta exact în ce stadiu de sănătate estea declarat Bogdan Mihai, administratorul județului Călărași, pentru Canal SUD.

Continue Reading
La Top