URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

UN MAGISTRAT, CEL MAI BOGAT PENSIONAR DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI. CÂT ÎNCASEAZĂ ACESTA LUNAR

Foarte mulți vârstnici din județul Călărași se confruntă cu probleme financiare, din cauza pensiilor care sunt foarte mici. Aceștia se gândesc, zi de zi, cum să își împartă banii pentru medicamente, facturi și mâncare. La polul opus, însă, se află și pensionari cu venituri extrem de mari, care nu duc grija zilei de mâine. Așa se face că, cel mai bogat pensionar din județul nostru este un fost magistrat, care încasează, lunar, suma de 30.498 de lei. Practic, pensia de serviciu a acestuia este mai mare de 27 de ori spre deosebire de venitul minim garantat în plată de 1.125 de lei, încasat de un pensionar amărât. Acesta este urmat de alți doi cetățeni, care au pensii de 27.920 de lei și 26.150 de lei, tot foști magistrați și ei.

De asemenea, în evidența Casei Județene de Pensii (CJP) Călărași figurează 13 pensionari care au venituri cuprinse între 10.000 de lei și 15.000 de lei.

Am întrebat câțiva pensionari ce părere au despre această discrepanță majoră între pensia medie și pensiile de serviciu extrem de mari, care intră în buzunarele unor magistrați. Iată care au fost răspunsurile unora dintre ei:

“(…) Cum au ajuns ei la situația asta de calcul? Parlamentul cum a putut să aprobe așa ceva, de au avansat ei cu niște salarii colosale, iar oamenii de rând stau pe un salariu de mizerie, salariul minim pe economie. Dacă aș ști că a muncit cineva corect pentru pensia asta, le-aș zice mulțumesc. Dar mi se pare o situație prea depășită, pentru că nu poți, oricât ai învăța, să fie un om cu salariul minim pe economie de 2.500 de lei și un magistrat să aibă un salariu de 30.000 de lei, într-o țară atât de amărâtă.”

“(…) Asta nu e pensie sănătoasă, e pensie făcută pe hoție. Le transmit (n.r. magistraților) să fie sănătoși, să mănânce după cât au muncit. Că ăștia care au pensie mare au muncit puțin.”

“(…) Cine are așa bani? 30.000 de lei pensie? Și noi ce facem? Murim? Și tot lor le dă acum. (…) Magistratul din Călărași? Dar cine e, dragă, ăsta? Dar tot așa îl ia Dumnezeu.”

 

Județul Călărași se numără printre cele unde există cei mai săraci pensionari, în timp ce unii se lăfăie în lux și mai sunt și favorizați de Legea pensiilor speciale. Potrivit directoarei CJP Călărași, Tatiana Zaharia, în întreg județul nostru există un număr total de 62.500 de pensionari, din care 4.137 sunt proveniți din sistemul agricol și 58.380 de pensionari, din sectorul de stat. Cei care încasează până la 1.125 de lei sunt în număr de 19.295.

Sursa foto: playtech.ro

 

 

Continue Reading
La Top