URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN CENTRU DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE VA FI CONSTRUIT LA CĂLĂRAȘI. UNDE VA FI SITUAT

Un centru de colectare prin aport voluntar va fi construit în municipiul Călărași, după ce Primăria a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul presupune construirea unui centru în care se va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem door-to-door, adică a deșeurilor voluminoase care nu pot fi colectate în pubele individuale.

Vorbim de centrul de aport voluntar. Este un centru în care deșeurile mari de la populație vor merge depozitate acolo  fără nici un fel de cost din partea populației. Doar cu rugămintea de a face acest lucru și de a merge la acest centru de aport voluntar pentru a depune aceste deșeuri mari, respectiv șifoniere, scândură, saltele, burete, tot ce e de volum. Și atunci vor merge în acest centru de aport voluntar”, a precizat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.

Proiectul va fi realizat cu fonduri europene, respectiv cu bani obținuți prin PNRR.

Lucrăm, este un proiect de undeva la 4,5 milioane de lei și lucrăm pe PNRR, că avem mai multe, la ora aceasta avem proiecte de 90 – 100 de milioane, pentru că tot timpul această cifră este în mișcare, se schimbă. Vrem să facem cât mai multe, și atunci lucrăm, pentru că este clar că până în 2026 trebuie terminate”, a mai adăugat Marius Dulce.

Viitorul centru va fi construit pe un teren situat la marginea municipiului, fiind singurul loc care se încadra în parametri.

Acest centru va fi undeva în spatele fabricii de zahăr, pentru că este singura zonă în care avem teren și îndeplinește anumite condiții, de lățime, lungime, pentru a putea face acest centru de aport voluntar”, a declarat Marius Dulce.

Primăria a făcut deja primul pas pentru construirea centrului. La începutul acestei săptămâni, administrația publică locală a atribuit contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice și pentru asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului.

După ce partea de proiectare va fi realizată, Primăria municipiului Călărași va lansa licitația pentru partea de execuție, urmând mai apoi ca firma care va câștiga să înceapă construirea centrului.

FOTO: Facebook Primăria municipiului Călărași

Continue Reading
La Top