URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN CĂLĂRĂȘEAN A FOST DAT ÎN JUDECATĂ DE CELEBRUL AVOCAT IONAȘCU. PREJUDICIUL, UN MILION DE EURO

Un călărășean a fost dat în judecată de celebrul avocat Daniel Ionașcu, după ce a prezentat public, la televiziunile naționale, situația tragică a unor bătrâni din București, rămași pe străzi în urma unor documente pe care le-au semnat în necunoștință de cauză. Potrivit Libertatea și Romania TV, proprietarul în vârstă de peste 80 de ani, cunoscut cu afecțiuni medicale, a semnat un contract prin care cedează locuința unor persoane care s-ar fi arătat interesate să le ajute să se mute din apartamentul degradat, într-un apartament curat.

Cunoscut pentru experiența din domeniul juridic, soții Alboi l-au așteptat pe avocatul Ionașcu să termine o emisiune TV pentru a-i cere sprijinul pentru recuperarea apartamentul pierdut, însă tristețea acestora s-a adâncit și mai tare. Au achitat două facturi de consultanță juridică în valoare de peste 80.000 lei, agoniseala lor de o viață și au rămas pe drumuri. Familia Alboi îl acuză pe celebrul avocat că nu s-a prezentat la termene, motiv pentru care au ajuns lefteri.

Mihai Toader, nepotul familie Alboi (foto sus)

Mihai Toader, nepotul familie Alboi a contactat CANAL SUD pentru a face publică situația prin care trece. Iată ce spune:
“M-am trezit cu un proces pe rolul Tribunalului Călărași, prin care mi se cer despăgubiri de un milion de euro. Dânsul spune în motivare că i-am lezat demnitatea, onoarea, activitatea profesională și multe altele. Spune că i-am cauzat prejudicii materiale de un milion de euro. Problema ține și de poziția dânsului în partid, fiind și președinte de partid. Am de gând să îmi fac motivarea, întâmpinarea pe care o am de făcut și să o înaintez la Fond.
Toată această problemă dintre mine și domnul Ionașcu a plecat din momentul în care eu am fost pus în situația în care am vrut să-i ajut pe bătrâni, fiind rude cu ei, am avut surpriza să nu găsesc toate documentele din proces. Este vorba despre o factură pe care bătrânii au achitat-o către domnul Ionașcu și nu am găsit factura achitată de aceștia. Inițial, avocatul mi-a zis că nu mi-o dă, apoi că trebuie să am puțină răbdare, apoi la final mi-a zis că nu îmi dă nimic. S-a produs așa, un fel de situație în care numai a amânat, pentru un lucru banal pe care l-am cerut. Am spus, am dreptul să mă pronunț asupra sumei, așa cum oricine se poate pronunța vis-a-vis de un produs pe care îl cumpărăm de pe piață, sau un serviciu. Da, mie mi se pare mult 82.500 de lei. Recunosc, da, am spus și am să spun în continuare, numai că, arată factura. Era simplu! Arăta factura și asta e…, te-a păcălit și încheiam litigiul. S-ar putea să nu aibă factura. Sumele achitata reprezintă contravaloarea a două contracte de asistență juridică pentru un proces, unul la Tribunal, al doilea la Curtea de Apel. Să recupereze bătrânii un apartament pe care l-au pierdut în fața unor escroci. Un apartament în valoare de 263.000 de lei. Din banii de onorariu mai bine își cumpărau o garsonieră.” – a explicat nepotul familiei Alboi, Mihai Toader

PRESA NAȚIONALĂ RELATEAZĂ SITUAȚIA DRAMATICĂ A FAMILIEI ALBOI

“Soții Alboi îl acuză pe avocatul Daniel Ionașcu , că nu s-a prezentat la multe termene în procesul pentru care l-au angajat și pentru care i-au plătit 82.500 de lei, economiile de-o viaţă. Familia arată și că nu a primit factură pentru o parte din banii plătiți. Factura e în contabilitate, răspunde Ionașcu și amenință Libertatea cu un proces: „Sunt aspecte confidențiale. Vă rog să nu scrieți despre acest subiect!

Silvia Alboi (80 de ani) şi Toma Alboi (89 de ani) încearcă să recupereze în instanță un apartament din București despre care spun că au fost deposedați. Cei doi susțin că nişte cunoscuţi, care le-au promis că-i vor îngriji la bătrâneţe, i-au adus la notar și i-au influențat să semneze documente prin care renunţă la proprietatea locuinței lor, evaluată la 263.000 de lei (sub 55.000 de euro). În octombrie 2017, soții Alboi au cerut Tribunalului București anularea actului prin care şi-au înstrăinat locuinţa. În martie 2018, au decis să schimbe avocatul și l-au angajat pe Daniel Ionașcu. Le-a dat încredere faptul că îl vedeau adesea la televizor. Aşa că, într-o zi, au venit la sediul Antenei 3 şi l-au aşteptat pe avocat până când s-a terminat emisiunea „Acces direct“, unde acesta era invitat. S-au întâlnit cu Daniel Ionaşcu și s-au înțeles. A doua zi, au fost însoţiţi de către un angajat al cabinetului său de avocatură, care i-a sfătuit cum să completeze un contract de asistenţă juridică şi cum să facă o plată bancară. Soții Alboi au plătit atunci 40.816 lei. După tranzacție, mai aveau în cont 25 de lei.

În cazul în care dosarul ar fi fost câştigat, cabinetul de avocatură urma să încaseze, spun aceștia, alți 57.000 de lei, onorariu de succes. Nu a fost cazul, la 30 octombrie 2018, Tribunalul București a respins cererea soților Alboi.

Au mers în continuare pe mâna avocatului Daniel Ionașcu și au declarat apel. Aşa că au mai semnat un contract de asistenţă juridică în valoare de 41.650 de lei. Banii au fost achitaţi, lunar, în tranşe de câte 2.000 de lei, după ce primeau pensia.
Familia Alboi susţine însă că interesul avocatului nu a fost la nivelul sumelor încasate. A lipsit de la multe termene și, de la un punct, nici măcar nu le-a mai răspuns la telefon. Așa că l-au împuternicit pe nepotul lor să se intereseze de soarta dosarului.
„La unul dintre termene, a trimis o fată care nici măcar nu ştia ce e în dosar şi a cerut instanţei timp să se documenteze!“, spune Mihai Toader, nepotul soților Alboi. El recunoaște că Daniel Ionașcu a fost prezent la unele termene, „puține”.

Pierd și la Curtea de Apel Pe 18 decembrie 2020, Curtea de Apel București se pronunță și ea împotriva cererii formulate de cei doi pensionari. Mai mult, aceştia s-au văzut nevoiţi să plătească şi cheltuieli de judecată în valoare de 8.000 de lei, potrivit deciziei judecătorilor.

În februarie 2021, cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce avocatul Daniel Ionaşcu a făcut recurs.

La termenul fixat la începutul acestui an, dosarul a fost respins încă din procedura de filtru (procedura examinării ce vizează doar aspecte formale, şi nu analiza pe fond a motivelor de recurs), pentru că nu îndeplinea condiţiile de formă.
Între timp, soții Alboiu au renunţat la serviciile lui Daniel Ionaşcu şi au angajat un alt avocat.
„Concluzia mea e clară. Au crezut într-un om care și-a arătat influența și puterea prin vorbe meșteșugite la televizor și au fost păcăliți. Dar în locul lor, ar putea fi orice bunic sau orice persoană mai credulă. Vreau ca acest lucru să nu se mai repete, să tragem un semnal de alarmă!“, spune Mihai Toader, nepotul octogenarilor, cel care a povestit experienţa acestora reporterilor Libertatea.

Factura lipsă Pe lângă absenţa de la termene, Mihai Toader îi reproșează avocatului și faptul că nu le-a predat soților Alboi factura pentru primul contract. El mai spune că, deși în contract era stipulată o sumă mult mai mică, respectiv 1.860 de lei, cei doi au plătit 40.816 lei.

„Au fost la bancă însoţiţi de cineva de la biroul lui, care i-a spus cum să facă transferul şi să completeze ordinul de plată. După ce au plătit, le-au rămas în cont 25 de lei“, susţine Mihai Toader.

„Din data de 12 decembrie îi cer constant această factură“, insistă Mihai Toader.
Lipsa facturii, cea mai bună dovadă că i-a păcălit! Sunt sigur că nu are nici o factură sau, dacă are, este una în valoare de 1.860 de lei. O factură nu are caracter secret, ar fi putut să mi-o trimită. Până la urmă, eu doar îi cer avocatului să justifice banii pe care i-a primit de la bătrâni, e simplu!

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, pe numărul de telefon al avocatului Ionașcu a răspuns secretara acestuia care susține că Daniel Ionașcu este ocupat astăzi și nu poate oferi un punct de vedere vis-a-vis de procesul intentat împotriva călărășeanului Mihai Toader.

La câteva minute după primul apel, secretara avocatului revine și ne precizează că avocatul nu dorește publicarea unui astfel de material, fără să precizeze considerentele deciziei.

Mai multe detalii despre acest caz, într-un amplu reportaj pe CANALSUD.RO

Continue Reading
La Top