URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN BUNIC FERICIT: “AM CONDIȚII MAI BUNE LA AZIL DECÂT ACASĂ”

Căminul ,,Antim Ivireanul” este unul din puţinele aşezămintele sociale din judeţul  Călăraşi care, prin serviciile sale, oferă bătrânilor o viaţă mai bună.

Aflat în subordinea primăriei municipiului Călăraşi,  acest centru social a  devenit locul unde cei 37 de bătrâni îi spun ,, acasă”. Am avut plăcerea să îi cunosc pe unii dintre ei şi am putut descifra  pe  chipurile lor brăzdate de greutăţile vieţii acea tristeţe iremediabilă,  generată de lipsa  familiei, a copiilor şi nepoţilor.  

Astăzi le-am făcut o vizită bătrânilor din cămin. Aceștia ne-au mărturisit că sunt foarte mulțumiți de condițiile pe care le au si că beneficiază de toate condițiile la azil și recomandă tuturor bătrânilor să se alăture, pentru un trai mai bun.

“Noi considerăm ca acest cămin este o casă, nici atât un azil. Aceasta este casa lor și o tratăm ca atare. Singurul criteriu pe care trebuie sa il îndeplinească un bătrân este să fie pensionar la vârstă. Nu există o pensie minimă, nu există un venit minim. Sunt unii pensionari care plătesc 600 de lei și alți pensionari care platesc 3.000 de lei, depinde de venitul fiecăruia. Avem 37 de bătrâni și mai avem 8 locuri disponibile!” a declarat, pentru Canal SUD, Ilinca Enescu, directoarea căminului “Antim Ivireanul”.

Continue Reading
La Top