URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

UN ALT CUTREMUR S-A PRODUS ÎN JUDEȚUL ARAD

Un nou cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea 3,2, s-a produs în azi-noapte în zona Crişana, judeţul Arad, la ora 00:24, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Este al 11-lea produs în ultimele zile într-o zonă liniștită din punct de vedere seismic.

Seismul de marți noapte a avut loc la adâncimea de 8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 23 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa. În ultimele trei zile, în judeţul Arad au avut loc 11 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter.

Cele mai puternice seisme din această zonă s-au produs pe 22 mai şi au avut magnitudinea de 4,7 şi 4,4 pe Richter, deşi seismologii au anunţat iniţial o magnitudine de 4,9, respectiv 4,3.

Cutremurele s-au resimţit în municipiul Arad şi oraşul Lipova. Potrivit INFP, în această regiune au mai avut loc cutremure cu magnitudini mai mari de-a lungul timpului.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Sursa: digi24.ro

Continue Reading
La Top