URMĂREȘTE-NE
Fruncte și legume

ACTUALITATE

UN ALIMENT PREFERAT DE ROMÂNI SE SCUMPEȘTE DIN TOAMNĂ

Unul dintre alimentele preferate de români este pe cale să devină mai prețios în următoarea perioadă. Mierea de albine, o opțiune sănătoasă și delicioasă, va înregistra o creștere semnificativă a prețului începând din această toamnă. Efectele caniculei asupra producției de miere sunt vizibile, iar prețul acestui produs natural esențial ar putea crește chiar cu 15%.

Situația este alarmantă deoarece temperaturile extrem de ridicate au dus la pierderea familiilor de albine, ceea ce a afectat în mod direct cantitatea și calitatea mierii produse. Apicultorii semnalează că canicula a dus la degradarea florei, ceea ce a dus la lipsa hranei pentru albine. În consecință, aceste insecte nu mai pot culege suficient nectar și polen din natură pentru a produce mierea.

Nu doar culesul afectat este o problemă, ci și faptul că căldura excesivă duce la stres și uzură pentru albine. Pentru a menține stupii la o temperatură optimă, albinele trebuie să depună un efort suplimentar, ceea ce poate duce la o scurtarea a vieții lor. În plus, comportamentul agresiv al albinelor în timpul caniculei poate duce la îmbolnăvirea lor mai rapidă din cauza lipsei hranei adecvate.

Această combinație de factori afectează negativ producția de miere și va conduce, în mod inevitabil, la o scumpire a acestui produs prețios. Creșterea prețului mierii de albine poate ajunge până la 15%, punând presiune pe bugetul familiilor care apreciază acest aliment natural pentru calitățile sale nutriționale și gustul său inconfundabil.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top