URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

UMBRELUȚE COLORATE LA GRĂDINIȚA “ȚARA COPILĂRIEI” DIN CĂLĂRAȘI

Grădinița “Țara Copilăriei” din municipiul Călărași este una dintre cele mai active instituții de învățământ preșcolar, care s-a făcut remarcată în nenumărate rânduri prin proiectele demarate dar și prin rezultatele obținute. Ultima acțiune la care aceasta a participat a fost proiectul de voluntariat “4 /4 Pentru Prieteni” prin care se va onora moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr. și se vor celebra la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.

Mai multe precizări a oferit pentru Canal Sud, Daniela Soare, director Grădinița cu Program Prelungit “Țara Copilăriei”.

“Am înscris grădinița într-un proiect de voluntariat “4/4 Pentru Prieteni” inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education care a ajuns deja la cea de a patra ediție, anul acesta ne-am înscris cu un proiect educațional umbrelute colorate și ne-am dorit să strângem 50 de umbreluțe în vederea amenajării unui umbrar destinat unui alt proiect național Gradina de Relaxare Liniște și Învățare și de asemenea cu aceste umbreluțe strânse vrem să facem un flash mob în curtea gradiniței. Sunt foarte fericită deoarece am strâns mai multe umbreluțe decât ne-am propus, numărul lor ajungând la 99 de umbreluțe. Primii voluntari au fost părintii elevilor din cadrul grădiniței, alți voluntari au fost cei de la școala specială nr 1 din Călărași, Grădinița cu Program Prelungit Aricel, Grădinița cu Program Prelungit Amicii, am primit promisiuni că vor mai veni cu umbreluțe și cei de la Baia Mare, de la Liceul Dan Mateescu, Liceul Mihai Eminescu.

Suntem mulțumiți că părinții au răspuns pozitiv acestei acțiuni, vrem cu această ocazie copii să înteleagă faptul că voluntariatul este o acțiune extraordinară. Micuții s-au distrat, au dansat, a fost bucurie,” a declarat pentru Canal Sud, Daniela Soare director Grădinița Țara Copilăriei.

Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 Pentru Prieteni se dorește o recunoaștere a, voluntarilor în folosul semenilor lor.

Ediția din 2022 are loc în perioada 1-10 aprilie. Numărul activităților de voluntariat înscrise în proiect crește cu fiecare an, așa că rezultatele implicării personale în aceste activități vor conduce la încurajarea spiritului civic, toleranței și responsabilizării sociale, deci pas cu un pas mai aproape de comunitate.

Continue Reading
La Top