URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

ULTIMĂ ORĂ! FOSTUL ȘEF AL IPJ CĂLĂRAȘI, MARIAN IORGA,TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Fostul șef al IPJ Călărași, comisarul-șef Marian Iorga a fost trimis în judecată de procurorii DNA – Secția de combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului IORGA MARIAN, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, în formă continuată.  Iorga, supranumit „Zeus”, ar fi fost propulsat în noua funcție la intervenția lui Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, care l-a adus de la șefia Inspectoratului de poliție din Călărași. În comunicatul emis de DNA din 9 iulie 2021, rechizitoriul întocmit au fost reținute, în esență, următoarea stare de fapt:

La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior. În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeași calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziționarea, la prețuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziționeze. În schimbul acestor „servicii”, inculpatul le-ar fi promis că își va folosi influența asupra unor subordonați care aveau în lucru cauze penale sau petiții ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceștia să le soluționeze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu. În acest context, inculpatul ar fi obținut de pe urma a trei „tranzacții” efectuate în condițiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Călărași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

La termenul de astăzi, 17 martie, Tribunalul Călărași a dispus începerea judecații cu privire la inculpatul Iorga Marian

În baza articolelor 345 alin. 1 și 2 din Codul de procedura penala, se resping neîntemeiate cererile și excepțiile invocate de inculpatul Iorga Marian. De asemenea, în baza articolelor 346 alin. 2 din Codul de procedura penala, se constata competenta materiala și teritoriala a Tribunalului Călărași, precum și legalitatea sesizării instanței cu rechizitorul nr. 122/P/2017 emis la data de 05 iulie 2022 de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și JustițieDirecția Națională Anticorupție, prin care s-a dispus trimiterea în judecata a inculpatului Iorga Marian pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mita și trafic de influenta în forma continuata, cu aplicarea unor articole specifice din Codul penal.

De asemenea, se constata legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penala în dosarul de urmărire penala nr. 122/P/2017 al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și JustițieDirecția Națională Anticorupție. Instanță dispune începerea judecații cu privire la inculpatul Iorga Marian, cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Aceasta hotărâre a fost pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 17.03.2023.

Continue Reading
La Top