URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

ULTIMĂ ORĂ! ANCHETĂ LA IPJ CĂLĂRAȘI DIN CAUZA UNIFORMELOR ACHIZIȚIONATE DE IGP

Anchetă la IPJ Călărași! Procurorii au descoperit nereguli privind achiziția uniformelor polițiștilor

Este anchetă la IPJ Călărași, după ce procurorii anticorupție din cadrul Parchetului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au descoperit nereguli privind achiziția uniformelor polițiștilor achiziționate în anul 2022 și 2023.

Potrivit surselor de presă, ancheta vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor uniforme pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

Pe lângă IPJ Călărași, procurorii au călcat și în sediul din Piața Constituției al Poliției Locale din București, cât și Direcția Generală a Poliției Locale Municipiul București.

Se fac percheziții la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane.

“În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” se arătă într-o informare a PNA.

Continue Reading
La Top