URMĂREȘTE-NE

AGRICULTURĂ

TUBEROZA DE HOGHILAG VA FI PRIMA FLOARE DIN ROMÂNIA PROTEJATĂ LA NIVEL EUROPEAN

Tuberoza de Hoghilag va fi prima floare din România şi a treia din Europa protejată la nivel european, producătorii din acest areal al judeţului Sibiu urmând să depună la Ministerul Agriculturii, în data de 7 august, documentaţia pentru evaluare în vederea obţinerii ulterioare din partea Comisiei Europene (CE) a Indicaţiei Geografice Protejate (IGP). În prezent, la Comisia Europeană în registrul indicaţiilor geografice mai sunt doar două flori înregistrate: Azaleea de Gent din Belgia şi Trandafirul de Szoregy din Ungaria.

Tuberoza sau chiparoasa a devenit o floare emblematică pentru România începând cu anul 2020, când a devenit prima floare din România recunoscută la nivel european.

“Miros de tuberoze la Ministerul Agriculturii! În urmă cu un an producătorii din Comuna Hoghilag, Sibiu au depus documentația la MADR pentru recunoașterea la Comisia Europeană a tuberozei, floare cultivată de aproape un secol pe colinele Transilvaniei, ca produs agricol cu Indicație Geografică Protejată.

Astfel, Tuberoza de Hoghilag va fi prima floare din România şi a 3 a din Europa protejată la nivel european, după Azaleea de Gent (Belgia) și Trandafirul de Szoregy (Ungaria).

Totodată, autoritățile din Hoghilag au organizat în perioada 6-7 august Sărbătoarea Tuberozelor din Hoghilag. În cadrul evenimentului veți avea parte de tururi ghidate in grădinile cu tuberoze, evenimente culturale, serate muzicale și veți putea descoperi gusturi locale!” este precizat pe pagina de socializare a Ministerului Agriculturii.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Continue Reading
La Top