URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TRUFANDALE DE SEZON: CIREȘELE ȘI CĂPȘUNILE ÎN PIEȚELE CĂLĂRĂȘENE

Suntem abia la începutul lunii mai, dar deja au apărut primele cireșe pe tarabele din piață. Aceste fructe delicioase și sănătoase sunt la mare căutare în această perioadă a anului, așa că producătorii profită de cererea mare și le vând la un preț mare.

Nu mai este niciun secret faptul că nu e deloc ieftin să te bucuri de gustul cireșelor. An de an, aceste fructe se vând la prețuri uriașe.

În 2023, pentru un singur kilogram de cireșe, românii trebuie să scoată din buzunare nici mai mult nici mai puțin de 100 de lei.

Nu doar cireșele se vând scump, ci și căpșunile românești, considerate mult mai gustoase decât cele din import. Tocmai din acest motiv, comercianții nu duc lipsă de cumpărători, deși prețul lor actual este cu peste 10 lei mai mare decât cel al căpșunilor din supermarket.

Mai exact, suma achitată pentru un kilogram de căpșuni coapte în solarii poate ajunge chiar și la 35 de lei. Producătorii acestor fructe spun că tariful este atât de ridicat din cauza costurilor semnificative implicate în cultivarea și producția căpșunilor românești.

Până a ajunge cu ele pe tarabe, ei sunt nevoiți să depună foarte mult efort fizic, dar și să aibă toate materialele și echipamentele necesare pentru a menține plantația într-o stare optimă.

De asemenea, producătorii trebuie să cumpere tot felul de soluții ecologice și durabile pentru a proteja recoltele de anumite boli, dar și de către anumiți dăunători. Prin urmare, prețul mai mare se reflectă în calitatea superioară a fructelor.

Continue Reading
La Top