URMĂREȘTE-NE

TEHNOLOGIE

TRUCURI PENTRU A ÎNCĂRCA CORECT TELEFONUL MOBIL

Un telefon poate avea toate cele mai noi caracteristici, dar ar fi inutil fără o baterie de lungă durată care să îți permită să te bucuri de ele. Așadar, în mod firesc, oamenii sunt preocupați de păstrarea duratei de viață a bateriei telefonului lor.

Bateriile de telefon au de obicei un anumit număr de cicluri de încărcare/descărcare prevăzute care se situează undeva între 300 și 500. Un ciclu de încărcare înseamnă să treci de la o baterie plină la una complet goală și apoi înapoi.

În mod realist, o baterie are nevoie de câteva încărcări pentru a finaliza un ciclu complet, astfel încât este dificil să calculezi câte cicluri ai consumat. Durata de viață a bateriei va scădea odată cu utilizarea, iar cel mai bun lucru pe care îl poți face este să încetinești acest proces, fiind atent la obiceiurile de încărcare a telefonului tău.

Sfaturi pentru a păstra durata de viață a bateriei telefonului tău

Căldura este foarte dăunătoare pentru baterie. O temperatură între 20 și 30°C este bună. Dar temperaturile de 35 până la 40°C cauzează o uzură mare. Nu îți ține niciodată dispozitivul la soare, sub pernă sau într-un alt loc cald.

Ar trebui să ții cont de acest lucru mai ales în timpul încărcării, deoarece smartphone-ul devine deja ușor mai cald atunci când se încarcă. Nici temperaturile foarte scăzute nu sunt bune pentru baterie, așa că nu îl pune niciodată în congelator pentru a se răci.

Cea mai mare uzură este cauzată de încărcarea ultimelor 20 până la 30 procente. Asta înseamnă că încărcarea completă a unei baterii până la 100% provoacă o uzură de aproximativ 10 ori mai mare decât încărcarea până la 70%.

A lăsa telefonul să ajungă la zero la sută (adică să se închidă) nu este deloc indicat pentru sănătatea pe termen lung a bateriei sale. Acest lucru se datorează faptului că de fiecare dată se reduce numărul de cicluri rămase pe celula sa litiu-ion. Cu cât numărul de cicluri este mai mic, cu atât mai puțină încărcătură este capabilă să rețină și cu atât mai scurtă este durata de viață a bateriei.

Sursa: impact.ro

Continue Reading
La Top