URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TRONSONUL DOI AL VARIANTEI NORD VA FI ASFALTAT

Consiliul Județean și Primăria Călărași au semant un parteneriat comun prin care se va realiza o lucrare importantă pentru municipiul și județul Călărași, denumită “Lucrări de întreţinere şi reparaţii curente strada Varianta Nord (Centura Călărași ) – tronson 2 – în lungime totală de 1,886 km.

Aleșii județeni și-au dat acordul ca modernizarea tronsonului 2 al Variantei Nord prin care se va realiza în baza unui parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi. În acest sens, consilierii județeni au adoptat în cadrul  şedinţei extraordinare convocată de îndată Hotărârea privind aprobarea Acordului de colaborare între Judeţul Călăraşi și Municipiul Călărași în vederea realizarii obiectivului de investiții “Lucrări de întreţinere şi reparaţii curente strada Varianta Nord (Centura Călărași ) – tronson 2 – în lungime totală de 1,886 km.

„Prin asfaltarea Variantei Nord (Centura) în lungime totală de 1,886 km se urmăreşte decongestionarea zonelor aglomerate din municipiul Călăraşi şi va facilita transportul în condiţii de trafic mai sigure, cu o rapiditate sporită şi o durată de deplasare mai redusă a participanţilor la trafic din zonele implicate în proiect atât între localităţile situate pe traseele respective, precum şi către instituţiile şcolare, de sănătate, instituţiile publice şi locurile de muncă ale cetăţenilor din localităţile tranzitate de sectorul de drum supus reparațiilor.”, se arată în Referatul de aprobare.

Valoarea estimată a investiţiei este de 5.179.182,56 lei (fără TVA). Contribuţia CJ Călăraşi va fi de 5.079.182,56 lei (fără TVA) iar a Primăriei Călăraşi de 100.000 lei (fără TVA).

Amplasamentul va începe de la trecerea la nivel cu calea ferată Călărași – Ciulnița până la intersecția cu DN 21 (strada Prelungirea Sloboziei), în suprafață totală de 31.164 mp. Durata estimată de realizare a investiţiei: 24 luni.

Ultima lucrare realizată pentru modernizare Variantei Nord din Călărași a fost finanțată din bugetul CJ Călărași și al Primăriei Călărași. Suprafața totală de 20.300 mp. lucrările fiind executate anul trecut tot în baza unui acord de colaborare. Valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 1,5 milioane lei.

Continue Reading
La Top