URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TREI TINERI DIN CĂLĂRAȘI, REȚINUȚI DE DIICOT PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Trei tineri din Călărași au fost reținuți de DIICOT în prima zi a acestei luni și sunt cercetați pentru infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc. Inițiat, anchetatorii au avut un cerc de cinci suspecți, dar care s-a restrâns la trei persoane, două dintre ele fiind plasate sub control judiciar.

Aceștia ar fi vândut aproximativ 3kg de droguri (canabis) tinerilor din Călărași din septembrie 2022 până în ianuarie 2023. Pentru a proba suspiciunile, anchetatorii au organizat o acțiune bine pusă la punct și l-au prins pe unul dintre tineri în timp ce comercializa substanțe interzise unui polițist sub acoperire. DIICOT a descoperit în casa unuia dintre traficanți sumele de 26.750 lei și 100 de euro, pe care le-au ridicat.

Procurorii au solicitat judecătorilor indisponibilizarea unui autoturism de lux deținut de unul dintre traficanți.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, inculpații au constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, iar în perioada 2022-2023, în mod repetat, au comercializat droguri de risc (canabis) consumatorilor din județele Ialomița și Călărași.

În cursul zilei de 01.02.2023, au fost puse în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Călărași, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 26.750 de lei și 100 de euro și instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism de lux.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul S.C.C.O. Ialomița și al jandarmilor din cadrul IJJ Călărași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading
La Top