URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TREI COMUNE DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI AU AVUT CANDIDAT UNIC. CÂTE VOTURI A OBȚINUT FIECARE

Deși alegerile locale și europarlamentare au avut loc duminică, 9 iunie, în cazul a trei primării din județul Călărași câștigătorul era cunoscut încă de la începutul campaniei electorale. Cum a fost posibil acest lucru? Este vorba despre comunele Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele, unde a existat câte un singur candidat. Vorbim astfel despre câte un candidat unic în fiecare dintre cele trei comune, candidat care a avut victoria asigurată.

În ceea ce privește comuna Frăsinet, singura persoană care a candidat a fost chiar actualul primar, social-democratul Alin Ploeșteanu. În total, 897 de persoane au mers la vot în Frăsinet, ceea ce înseamnă o prezență de 72%. Dintre acestea, Alin Ploeșteanu a obținut 883 de voturi din partea cetățenilor, restul de 14 fiind declarate nule.

În cea de-a doua comună cu candidat unic, Gurbănești, singurul care s-a înscris în cursa electorală a fost, de asemenea, primarul în funcție, social-democratul Sandu Manea. La Gurbănești au mers la vot 608 persoane, ceea ce se traduce într-o prezență de 70%. Dintre cele 608 voturi exprimate, Sandu Manea a obținut 578, iar restul de 30 au fost declarate nule.

În final, social-democratul Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, a fost cel de-al treilea candidat unic la o primărie din județul Călărași. Acesta a candidat tot la Vâlcelele, acolo unde au ieșit la vot 746 de persoane, ceea ce înseamnă o prezență de 55%. Dintre cele 746 de voturi exprimate, 705 au fost declarate valabil exprimate și au mers către Ionel Tatu, în timp ce restul de 41 de voturi au fost declarate nule.

Continue Reading
La Top