URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TREI BLOCURI DIN CĂLĂRAȘI VOR AVEA RACORDURI NOI LA CANALIZARE

Astăzi, 16 aprilie 2022, angajaţii Ecoaqua SA-Sucursala Călăraşi, din formaţia reţele de canalizare, împreună cu colegii de la transporturi, cu autospecialele de curăţare a reţelelor de canalizare, au procedat la curăţarea şi desfundarea colectoarelor de canalizare menajeră şi pluvială, de pe strada 1 decembrie 1918, în zona Centrului Vechi din municipiu, inclusiv a căminelor de racord de canalizare a blocurilor din zona anterior menţionată. Prezenţi la faţa locului au fost şi directorul general interimar al societăţii, Eduard Grama, şi inginerul Valentin Stoian.

Pe viitor, societatea are în vedere reparatii ale racordurilor şi căminelor de canalizare din zonă, deoarece acestea au fost construite din materiale rugoase ( ex. Azbociment) si au un grad mare de uzură. Având în vedere faptul că în ultima perioadă consumul de apă a scăzut datorita contorizării, racordurile de canalizare nu au debit de apă suficient pentru a putea îngloba şi transporta toate deşeurile menajere care sunt aruncate la canalizare. Pentru remedierea problemelor din zonă, se vor folosi materiale de constructii lisa (ex. PVC), în vederea evitării înfundării şi colmatării reţelelor.

“Blocurile A18, A19, A20 vor avea racorduri noi la canalizare. Problemele apărute în ultima perioadă, în zona Centrului Vechi, m-au determinat să luăm această decizie de înlocuire a recordurilor existente, racorduri vechi de peste 30 ani, racorduri care pun în dificultate confortul cetățenilor din această zonă. Vom acționa și vom lua decizii rapide pentru ca cetățenii sa beneficieze de servicii calitative”, a declarat directorul general interimar al SC ECOAQUA SA Călăraşi, Eduard Grama.

Continue Reading
La Top