URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TRECEREA CU BACUL IMPOSIBIL DE EFECTUAT

Situație alarmantă pe Dunăre! În cursul zilei de ieri, 21 august, unul dintre bacurile care efectuau treceri pe linia Chiciu – Regie, România – România, cu debarcare la punctul de trecere a frontierei Ostrov – Silistra, a ramas suspendat pe o dună de nisip. După deblocarea bacului și aducerea acestuia la mal, s-a hotărât ca până la creșterea debitului fluviului, bacul să rămână ancorat. Se lucrează la dragarea liniei pentru grăbirea procesului.

Se poate folosi, în continuare, linia de traversare fluvială România – Bulgaria, prin feriboturile firmei Coslozinca SRL. Administratorul fimei asigură trecerea chiar dacă debitul va continua să scadă, prin dragarea deja efectuată.

“Este foarte scăzut traficul navelor, navigă doar pe timp de zi. Situația bacurilor de trecere, începând cu cel mai problematic, cel care circulă pe linia de trecere Chiciu – Regie, problema fiind în cei aproape 800m care fac legătura între rampa de îmbarcare de pe Brațul Ostrov și Dunăre. Aseară în jurul orei 21:00 s-a efectuat ultima cursă de către bac și am stabilit cu operatorul bacului să nu mai navige pe timp de noapte. În jurul orei 06:00 bacul “Elena” foarte greu a ieșit din zona problematică, aproape o ora s-au chinui să ajungă la debarcaderul de la Chiciu. S-a hotărât să nu se mai facă această trecere. Între timp, cu o macara plutitoare încearcă să decolmateze din depunerile formate datorită activității de traversare. Nu pot spune cand se va relua activitatea, chiar dacă s-ar relua, în perioada următoare se va desfășura doar pe timp de zi. Cu toate că există o tendință ușoară de creștere a debitului, deocamdata nu ne ajută. Traficu se desfășoară acum cu celelealte două bacuri care asigură legătura între România – Bulgaria, care circulă fără plobeme.” -declară pentru Canal SUD, Anghel Constantin, căpitan șef de port la Căpitănia Portului Călărași.

Urmăriți Jurnalul din această seară pentru a afla mai multe detalii.

Continue Reading
La Top