URMĂREȘTE-NE
Cannabis

ACTUALITATE

TRAFICANT DE DROGURI DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI, CONDAMNAT CU SUSPENDARE. CUM L-AU PRINS OAMENII LEGII

Un tânăr din Dragoș-Vodă a fost condamnat joi, 1 februarie, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc. Anchetatorii au reușit să îl depisteze pe acesta, după ce în luna septembrie a anului trecut a vândut de două ori cannabis unui colaborator al organelor de urmărire penală. Tânărul și-a recunoscut faptele, astfel că a fost judecat în procedură simplificată.

Tânărul se numește Tiberiu Vasile, iar colaboratorului anchetatorilor i-a vândut droguri în comuna Modelu, potrivit datelor disponibile pe portalul Rejust. Prima dată, i-a vândut pe 1 septembrie 10 doze de cannabis în greutate totală de 3,61 grame. A doua tranzacție a avut loc pe 12 septembrie, atunci când tânărul a vândut tot 10 doze de cannabis în greutate totală de 3,62 grame. De fiecare dată, Tiberiu Vasile a primit câte 500 de lei în schimbul drogurilor.

La două săptămâni după cea de-a doua tranzacție, anchetatorii au descins la o adresă din comuna Modelu, domiciliul prietenei tânărului din Dragoș-Vodă. Cu această ocazie, oamenii legii au depistat în dormitorul acesteia două aparate de mărunţit fragmente vegetale tip grinder, respectiv unul metalic şi celălalt de culoare verde din plastic, ce prezenta urme de fragmente vegetale. Totodată, a fost identificat un borcan din sticlă ce conţinea urme vegetale.

TÂNĂRUL VA PRESTA MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII

Oamenii legii au verificat și telefonul tânărului și au descoperit că acesta avea o notiță intitulată „datorii”, unde inculpatul notase un nume, iar alăturat o sumă de bani, respectiv 750 de lei. Tot în telefonul tânărului, anchetatorii au mai descoperit și mai multe fotografii făcute de acesta, în care apăreau droguri.

Totodată, un martor denunțător cu identitatea protejată a declarat în cadrul audierilor că tânărul din Dragoș-Vodă ar vinde droguri pe raza municipiului Călărași și a localităților învecinate. Cannabis-ul l-ar fi vândut cu cu 50 de lei doză, în timp ce MDMA și SPEED erau vândute cu 300 de lei doza, potrivit datelor disponibile pe Rejust. De asemenea, unul dintre punctele în care tânărul s-ar fi întâlnit cu potențialii clienți era intersecția străzii Dobrogei cu bulevardul Republicii din municipiul Călărași.

Potrivit unui dialog între inculpat și colaboratorul sub acoperire, disponibil pe portalul Rejust, reiese că tânărul din Dragoș-Vodă colabora cu un prieten, iar drogurile le cumpăra din București.

  • Inculpat: O să mergem la București să ne luăm.
  • Colaborator: Să mergeți la București, să vă luați?
  • I.: Da, am rămas fără toți. Eu mi-am luat 50, ăla și-a luat 100. S-a dus…în trei zile.

Acum, Tiberiu Vasile s-a ales cu o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare, iar pe lângă aceasta va trebui să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul SC Apă Canal Salubrizare Gospodărire Comunală Dragoș-Vodă. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Călărași, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Continue Reading
La Top