URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

TRADIȚIE ȘI UNIUNE LA PROCESIUNEA DUMINICII ORTODOXIEI, ÎN COMUNA CHIRNOGI

În inima comunității locale din comuna Chirnogi, primarul Ștefan Ion  a participat la procesiunea anuală care a devenit un punct central al vieții spirituale și sociale a comunității din Chirnogi. Împreună cu viceprimarul Adrian State și un grup de consilieri locali, primarul se alătură cetățenilor Chirnogiului într-o manifestare profundă și încărcată de semnificație, organizată cu migală de preoții Adrian Postolea și Dănuț Ioniță.

Evenimentul, desfășurat în contextul celebrării “Duminicii Ortodoxiei”, aduce în prim-plan tradiția și credința creștină ortodoxă, subliniind importanța lor în viața comunității.

Cu toate că Chirnogiul este o comunitate rurală, participarea activă la această procesiune cu icoane, o practică îndrăgită și răspândită în orașele mai mari, evidențiază măreția și diversitatea culturală a locurilor mai puțin populate.

Pentru primarul Ștefan Ion și pentru toți cei implicați, această manifestare reprezintă nu doar o ocazie de celebrare a credinței, ci și un moment de uniune și solidaritate în cadrul comunității, întărind legăturile dintre locuitorii orașului și arătând lumii întregi că tradiția și spiritualitatea sunt vii și puternice în fiecare colț al României.

“Fiind în mijlocul comunității locale din Chirnogi, al cărui edil sunt, m-am bucurat ca și în anii trecuți de procesiunea pe care preoții Adrian Postolea și Dănuț Ioniță au organizat-o în centrul localității.

Am participat alături de viceprimar Adrian State și alți consilieri locali, împreună cu cetățenii din Chirnogi, creștini ortodocși la manifestare a creștină cunoscută sub numele de ,,Duminica ortodoxiei “.

Aceasta frumoasă procesiune cu icoane se organizează în special în multe orașe din țară și din lume, ne bucurăm că deși suntem o comunitate rurală avem și evenimente ce sunt de mult timp apanajul lumii urbane”, a declarat Ștefan Ion, primarul comunei Chirnogi.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top