URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TOATE BARAJELE DIN ROMÂNIA VOR FI VERIFICATE, ÎN URMA INCIDENTULUI DE LA ROȘIA MONTANĂ

După pericolul de la Roșia Montană, premierul a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Toate barajele din România vor fi verificate. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat că inspectorii vor fi trimiși în control la toate cele peste 2.000 de baraje.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: „S-a dispus verificarea tuturor barajelor de categoria C și D până pe 20 noiembrie. Am discutat cu Arafat, am discutat modalitatea prin care vom inventaria barajele. Acestea sunt baraje de mică capacitate, de mică importanță, dar unele dintre ele pot avea pe plan local impact în caz că apar probleme. Am făcut o estimare a timpului în care putem să verificăm acest număr de 2.095 de baraje de categoria C și D din țară. Vom avea zeci de echipe de control de la Apele Române. Trebuie spus că din cele 2.095 de baraje, 318 sunt la ANAR, celelalte sunt la autoritățile publice locale sau au proprietare incertă, fiind pe terenuri retrocedate sau în litigiu, majoritatea fiind mici, de categoria heleșteelor, lacurilor de acumulare, dar sunt și unele de dimensiunea barajului de la Roșia Montană. La Roșia Montană, echipele lucrează în continuare.”

Pompierii continuă să scoată apa din barajul lacului de acumulare Tăul Mare

Pompierii continuă să scoată apa din barajul lacului de acumulare Tăul Mare, care amenință să se reverse peste Roșia Montană. Nivelul apei trebuie să scadă cu cel puțin cinci metri din momentul în care s-a dat alarma. Autoritățile caută soluții pentru ca motopompele să fie cât mai aproape de nivelul lacului.

Detalii pe Euronews.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top