URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

“TOAMNA SE NUMĂRĂ BORCANELE”! CE PREGĂTESC GOSPODINELE PENTRU ANOTIMPUL RECE

Toamna se apropie cu pași repezi iar bucătăresele iscusite au început deja să se pregătească cu fel și fel de preparate cu care să își încânte familia și prietenii dragi în lunile geroase de iarnă care urmează.

Odată cu venirea toamnei, grădinile şi pieţele se umplu cu legume şi fructe pentru toate gusturile, astfel că ai de unde alege pentru a-ţi face proviziile pentru iarnă. Este nu doar momentul în care temperaturile din termometre încep să scadă, ci şi cel în care bucătăriile şi cămările se umplu de borcane cu bunătăţi de care ne vom bucura la iarnă.

Iarna se apropie cu pași repezi, iar pregătirile pentru camara de iarnă sunt în toi. Odată cu venirea toamnei începem să simțim pe la geamurile gospodinelor mirosul conservelor, dulcețurilor și murăturilor. Piețele sunt pline de gospodine care își încarcă gențile cu nenumărate legume și fructe pentru a pregăti cu mâinile lor iscusite minunatele bunătăți pentru cămară de iarnă.

Vara este de mult uitată, iar în această perioadă gospodinele își pregătesc proviziile pentru sezonul rece. Toamna este anotimpul conservelor, murăturilor, al dulcețurilor.

E drept că legumele pe care le găsim acum din abundenţă şi-n toiul iernii nu-s ca cele de vara, coapte la soare. Unele sunt din import şi nu au niciun gust, altele sunt produse în sere, crescute forţat cu îngrăşăminte.

Iată câteva dintre alimentele pe care le poți pregăti și tu pentru iarna care urmează.

Ardeii kapia sunt printre legumele vedetă ale sezonului de toamnă, mai ales că aceștia sunt super gustoși și pot fi folosiți în diferite preparate, astfel că poți coace și tu câțiva ardei kapia pe care fie să îi pui la murat fie la congelator după ce i-ai curățat foarte bine, mai ales că aceștia pot fi preparați sub formă de tocănița super gustoasă.

Prunele sunt și ele printre fructele preferate de marea majoritate dintre noi o dată cu sfârșitul verii și începutul toamnei. Poți pregăti un magiun super gustos de prune pe care să îl savurezi apoi în clătite, prăjituri sau chiar peste griș cu lapte sau poți încerca diverse rețete de compoturi. Mai mult de atât, dacă ești un iubitor de shake-uri poți porționa câteva pungi de prune pe care să le congelezi și pe care să le folosești apoi în shake-urile sau milkshake-urile pe care le vei prepara dimineața.

Știm cu toții că toată lumea iubește salata de vinete cu maioneză și ceapă, astfel că ar fi bine să coci suficiente vinete pe care să le porționezi astfel încât să te asiguri ca acestea îți vor ajunge pentru iarna.

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, astfel că ar trebui să te bucuri de gustul aromat al acestora chiar și în sezonul răcoros când poți decongela rapid câte o pungă de fructe.

Continue Reading
La Top