URMĂREȘTE-NE
Spitalul judetean CL

SĂNĂTATE

TESTĂRI GRATUITE PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI DE COL UTERIN, LA SPITALUL JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI

Femeile cu vârsta cuprinsă între 24-64 de ani, cu domiciliul în Călărași, pot solicita testări gratuite Babeș-Papanicolau şi HPV. Cancerul de col uterin poate fi prevenit printr-o testare simplă, nedureroasă, care se poate efectua în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Instituţia sanitară a devenit centru afiliat al proiectului SCCUT (Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce), din luna iunie a anului 2022.

Programările se pot face la numerele de telefon 0242.920/0242.921, între orele 08:00-09:30 si 14:00-15:00.

Vă reamintim că, prin proiectul SCCUT-Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce, femeile din regiunea Sud-Muntenia sunt ajutate să beneficieze de servicii medicale decente și testări pentru depistarea cancerului de col uterin.

Proiectul Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce, finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman, a fost lansat în data de 28 iulie a.c., în județul Călărași.

SCCUT este un program complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigații medicale gratuite pentru 170.001 de femei din regiunea Sud Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Teleorman), în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

Continue Reading
La Top