URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TESTAREA ANTIDROG ÎN ȘCOLI. CE OPINIE AU CĂLĂRĂȘENII

Consumul de droguri de la vârste fragede a dus la mobilizarea oficialităților din România pentru a lua măsuri concrete în combaterea acestui fenomen la nivel de școli.

Elevii din România ar putea fi testați antidrog sau ar putea să li se ceară o adeverință medicală prin care să ateste că nu consumă substanțe interzise. Măsurile sunt, deocamdată, la stadiul de propunere.

Agenția Națională Antidrog o să creeze un chestionar, prin care o să ceară opinia părinților și a elevilor, referitor la introducerea aparatelor antidrog în școli, prezentarea unei adeverințe medicale prin care să ateste faptul că elevul respectiv și-a făcut analizele medicale de sânge antidrog la începutul fiecărui an școlar și introducerea unei ore de educație antidrog în școli.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a spus că va fi analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personalul medical în școli, în cazul în care aceștia manifestă vizibil comportament specific consumului de drogurilor.

5 septembrie este data limită pe care a stabilit-o Ministerul Afacerilor Interne pentru planul final de combatere a consumului de droguri.

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat faptul că testarea antidrog se va face doar cu acordul părinților.

Rezultatele testelor antidrog nu vor fi comunicate colegilor sau profesorilor.

Călărășenii sunt total de acord cu testarea antidrog a elevilor în școli și își doresc mai multă strictețe, în primul rând, din partea părinților, iar în al doilea rând, din partea profesorilor.

Continue Reading
La Top