URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

TESTARE GRATUITĂ BABEȘ-PAPANICOLAU ȘI HPV, LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

Spitalul Județean de Urgență “Dr Pompei Samarian” Călărași a devenit centru afiliat SCCUT! De acum, femeile cu vârsta cuprinsă între 24-64 de ani, cu domiciliul în Călărași, pot solicita o testare gratuită Babeș-Papanicolau sau HPV.

Programările se pot face telefonic, la numărul 0242920, de luni până vineri, între orele 08:00-14:00.

Prin proiectul SCCUT-Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce, femeile din regiunea Sud-Muntenia sunt ajutate să beneficieze de servicii medicale decente și testări pentru depistarea cancerului de col uterin.

Proiectul Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce, finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman, a fost lansat în data de 28 iulie a.c., în județul Călărași.

SCCUT este un program complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigații medicale gratuite pentru 170.001 de femei din regiunea Sud Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Teleorman), în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

 

Continue Reading
La Top