URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TERENURI GRATIS DE STAT PENTRU TINERII ROMÂNI – GUVERNUL A MODIFICAT LEGEA

Tinerii români cu vârste de până în 35 de ani au o nouă oportunitate de a-și construi propriile case, datorită modificărilor aduse legii care le permite să obțină gratuit terenuri de la autoritățile locale. Într-o mișcare menită să încurajeze dezvoltarea locuințelor proprii, Guvernul a simplificat procedura de acordare a acestor terenuri, care au fost disponibile în temeiul Legii 15/2003, și a adus clarificări privind condițiile de eligibilitate.

Potrivit noilor modificări, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au posibilitatea să obțină gratuit terenuri cu suprafețe de până la 1.000 de metri pătrați, pentru a-și construi o locuință proprietate personală. Legea, existentă de 20 de ani, a fost revizuită vineri pentru a face accesul la această facilitate mai ușor și mai eficient.

Dimensiunile terenurilor acordate variază în funcție de tipul de localitate în care se află terenul dorit:

  • În municipii și sectoarele municipiului București: 150-300 metri pătrați
  • În orașe: 250-400 metri pătrați
  • În comune și sate: 250-1.000 metri pătrați

Pentru a putea beneficia de această facilitate, tinerii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să aibă vârsta de cel puțin 18 ani.
  • Să nu fi avut și să nu dețină în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe la momentul depunerii cererii și în momentul soluționării acesteia.

De asemenea, consiliile locale au posibilitatea de a stabili criterii suplimentare pentru atribuirea terenurilor, adaptându-le nevoilor specifice ale comunității. Prin această inițiativă, Guvernul încurajează dezvoltarea locuințelor în rândul tinerilor și contribuie la sprijinirea acestora în demersul de a-și asigura o locuință proprie și stabilă.

Aceste modificări reprezintă un pas important către sprijinirea tinerilor în realizarea visului de a avea o casă proprie și pot contribui la dinamizarea pieței imobiliare și la stimularea economiei locale.

Continue Reading
La Top