URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TEMPERATURI DE PESTE 25 DE GRADE, ÎN A DOUA JUMĂTATE A LUNII MARTIE

Un val de căldură din nordul Africii, așteptat peste România. Meteorologii ANM anunță temperaturi și de peste 25 de grade. În a doua jumătate a lunii martie 2023 sunt așteptate temperaturi neobișnuit de ridicate în România, chiar în perioada echinocțiului de primăvară.

Potrivit meteorologilor, începând din acest weekend, temperaturile încep din nou să crească, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile maxime vor depăși 18 – 20 de grade pe suprafețe extinse din România.

Este vorba despre pătrunderea unor mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care aduc acele zile uneori foarte călduroase de la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie.

De acest tipar vom avea parte și în zilele următoare, de aceea vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime care vor atinge până la 20 – 25 de grade spre sfârșitul săptămânii viitoare. Câteva modele de prognoză estimează chiar și valori mai ridicate în unele zile.În nordul și vestul țării vor fi și intervale ploioase. În același timp, contrastul pluviometric dintre jumătatea vestică a țării, care a avut parte de suficiente ploi recent, și regiunile estice, care local se confruntă deja cu secetă, se va menține și în perioada următoare.

Totuși, episodul acesta cald va fi urmat de o nouă răcire a vremii. Datele specialiștilor indică deocamdată doar o răcorire ușoară, însoțită, însă, și de ploi pe areale mai extinse.

Sursă text: ziare.com

Continue Reading
La Top