URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TAXIMETRIȘTII TREBUIE SĂ RESPECTE O NOUĂ REGULĂ. AFLĂ CE TREBUIE SĂ FACĂ ACEȘTIA

Klaus Iohannis a semnat decretele de promulgare a mai multor legi, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, iar una dintre acestea este Legea pentru modificarea art. 67 alin. (2) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere (PL-x 423/04.10.2021), se arată în comunicatul oficial de miercuri, 23 martie.

Schimbarea importantă pe care o aduce modificarea adoptată oficial astăzi este aceea că toate taxiurile din România vor trebui să aibă, de acum încolo, geamuri securizate.

Decizia este conformă cu normele europene în vigoare, iar taximetriştii care nu respectă regula nu vor mai putea să obţină certificatul de la RAR (Registrul Auto Român).

„În cazul taxiurilor, RAR nu va elibera certificatul de agreare, dacă geamurile acestora nu respectă prevederile Regulamentului nr. 43 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) – Dispoziţii uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile din sticlă securizată şi instalarea acestora pe vehicule”, se arată în document, potrivit Agerpres.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top