URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

TAXIMETRIȘTII DIN CĂLĂRAȘI S-AU ALĂTURAT CAMPANIEI UMANITARE A AUTORITĂȚILOR LOCALE

Campania umanitară a autorităților locale și județene din Călărași este în plină desfășurare. După ce linia telefonică pentru donarea de echipamente medicale și medicamente a fost lansată în data de 3 martie a.c., taximetriștii din municipiu s-au alăturat inițiativei caritabile, aceștia lipind, pe mașinile lor, în cursul zilei de ieri, stickere cu această linie telefonică, pentru ca informația să ajungă la toată lumea care dorește să se implice în ajutorarea Ucrainei.

E o idee foarte bună această inițiativă, pentru a ajuta oamenii care sunt într-un război. Este destul de dificilă situația existentă pentru ei (n.r. pentru ucraineni). Încercăm să îi ajutăm cu ce putem, facem tot posibilul”, a declarat, pentru Canal SUD, un taximetrist din Călărași.

Omul care s-a implicat activ în această campanie umanitară, senatorul Nicușor Cionoiu, ne-a precizat că, încă de ieri, de când a fost lansată linia telefonică, oamenii care vor să facă fapte bune au început să sune.

Astăzi (n.r. 3 martie a.c.), am înființat o linie telefonică pentru refugiații din Ucraina. Am văzut că această linie a început să își facă pe deplin datoria, întrucât au început deja să sune o mare parte din oameni la acest număr de telefon. Încercăm acum să răspândim acest număr cât mai mult, încercăm ca această informație să intre cât mai repede în posesia tuturor acestor oameni care au problemele lor și pe care vrem să le rezolvăm. În momentul acesta, cu ajutorul taximetriștilor, o să mergem și la Crucea Roșie, o să încercăm să extindem, pe cât putem, domeniul acesta al informației, astfel încât cetățenii să fie bine informați, pentru ca linia telefonică să fie eficientă”, a afirmat Nicușor Cionoiu.

Administratorul public al Municipiului Călărași, Eduard Grama, un alt oficial care s-a ocupat îndeaproape de lansarea acestei campanii, a făcut un apel către cetățeni să dea o mână de ajutor pentru ucrainenii care trec prin momente groaznice, cauzate de conflictul pornit de Rusia.

După pandemie, un alt dezastru este acest război asupra Europei, care, în momentul de față, este în Ucraina. Avem obligația ca instituții ale statului să fie implicate direct, iar cetățenii să participe alături de noi și să ajutăm persoanele care, într-adevăr, au probleme. Sunt persoane care tranzitează țara, sunt persoane care doresc azil politic, care vor statut de refugiat și, atunci, prin instituțiile aflate în subordinea Primăriei și Consiliului Județean, punem la dispoziție asistență juridică și să creăm un confort pentru o perioadă relativ scurtă. Să sperăm că acest război se va încheia și lucrurile vor intra în normalitate. Pe lângă această linie telefonică, am dorit și dorim ca oamenii să vină alături de noi și să le transmitem produsele, medicamentele de care ei au nevoie”, a explicat Eduard Grama.

Continue Reading
La Top