URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ȚĂRILE EUROPENE ÎN CARE SE CERE CERTIFICATUL COVID. DESTINAȚIILE CARE NU AU RENUNȚAT LA REGULILE DE PROTECȚIE

Deși un nou val COVID pare să pună stăpânire pe Europa, majoritatea țărilor rămân fără restricții și fără a impune reguli noi de răspândire a COVID. Există însă anumite state care nu au renunțat la certificatul COVID, masca de protecție sau teste.

Țările care încă cer certificate COVID

Franța continuă să rămână una dintre țările UE care încă solicită călătorilor să respecte regulile restrictive, chiar dacă esezonul vacanțelor e la apogeu. În prezent, autoritățile franceze aplică reguli de intrare diferite în funcție de țara din care călătorește o persoană. Lista verde a Franței include toate țările UE/SEE, precum și zeci de țări terțe. Călătorii care ajung în Franța dintr-o țară care face parte din lista verde nu trebuie să respecte nicio regulă suplimentară atâta timp cât au un certificat de vaccinare COVID, de recuperare sau testare.

Pentru Insulele Azore este obligatorie vaccinarea completă a turiştilor care doresc să îi treacă pragul. Mai mult, în Portugalia sunt introduse noi restricţii ca urmare a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, de peste 40 de grade.

Olanda menține restricțiile de intrare COVID-19 numai pentru anumiți călători. Călătorii din țările non-UE trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau de recuperare pentru a li se permite intrarea în Țările de Jos. Călătorii din țări non-UE care nu dețin niciunul dintre aceste două certificate sunt în prezent interziși, ceea ce înseamnă că nu pot intra în Țările de Jos.

sursa: euronews.ro – continuarea aici

Continue Reading
La Top