URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

TARIFUL DE TAXI, MAJORAT LA CĂLĂRAȘI

Consilierii locali călărășeni au aprobat, în ședința din data de 27 ianuarie 2022, proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului de distanță maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi. Astfel, tariful s-a scumpit de la 1,8 lei/km la 3 lei/km.

Potrivit proiectului de hotărâre, tariful de distanță pe timp de noapte nu va fi mai mic decât tariful de distanță pe timp de zi și nu poate fi mai mare cu mai mult de 50% față de tariful de distanță maximal pe timp de zi. Tariful de pornire va fi egal cu tariful de distanță aplicat.

„ (…) Analizând fundamentarea tarifului de distanță maximal, propus de operatorii serviciilor de transport public local de persoane în regim de taxi, așa cum rezultă din structura pe elemente de cheltuieli (…) rezultă o majorare a tarifului maximal de distanță cu 1,2 km, respectiv 66% (incluzând marja de profit și cota de 19% TVA). Totodată, actualizând succesiv tariful actual de 1,8 lei cu rata inflației începând cu anul 2007 și până în anul 2020 (fără a fi luat în calcul și anul 2021, nefiind încă publicate statisticile), ar rezulta o creștere totală cu 60% a acestuia și considerăm că este oportună modificarea tarifului de distanță maximal pentru serviciile de transport public local de persoane în regim de taxi, în municipiul Călărași, pe timp de zi, la valoarea de 3 lei/km și abrogarea HCL nr. 60/26.04.2007”, se arată în Raportul de specialitate privind majorarea tarifului de distanță maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi.

Sursa foto:www.wall-street.ro

Continue Reading
La Top