URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

TÂRGUL IDEILOR DE AFACERI LA USAMV CĂLĂRAȘI

USAMV Călărași a desfășurat astăzi,10 martie, o acțiune numită „Idei de proiecte comunitare”.

Cofetării, firme de consultanță, pensiuni pescărești, brutării și societăți de îngrășământ agricol, toate acestea au constituit un inedit târg al studenților călărășeni.

Daniela Crețu, directorul USAMV Călărași, ne-a descris evenimentul într-un interviu pentru Canal Sud.

“Această acțiune o desfășurăm de circa 13 ani de zile, cu excepția anului trecut. După cum știți, contextul pandemic nu ne-a permis desfășurarea acestei acțiuni, dar este o zi de sărbătoare pentru Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, deoarece studenții noștri își pun în valoare activitatea pe care au desfășurat-o în cadrul orelor de lucrări practice, la disciplinele Marketing, Dezvoltare Rurală, Dezvoltare Durabilă, Managementul Proiectelor, Energii Regenerabile și alte discipline. Anul acesta, dat fiind contextul acesta destul de delicat de la granița României avem și un stand, așa cum ați observat, de susținere a Ucrainei. Mi se pare normal pentru că fiecare țară ar trebui să își respecte suveranitatea și să respecte celelalte țări, suveranitatea fiecărei țări în parte și tocmai de aceea trebuie să fim solidari cu țările, care din păcate, trec prin astfel de evenimente. Alături de cadrele didactice care la fel așteaptă cu mari emoții acest eveniment în fiecare an, studenții noștri participă cu mult aplomb și într-adevăr este unul dintre evenimentele mult așteptare de către studenții noștri. De regulă, în sesiune se desfășura acest eveniment, în luna februarie, dar în acest an am vrut să ajungem la această normalitate, am vrut să-i vedem „nemascați” pe studenți și să se poată exprima liber din toate punctele de vedere”.
La această acțiune a participat și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, acesta degustând produsele și încurajând viitorii antreprenori.

“Astăzi sunt încântat să văd o multitudine de afaceri care cred că pe viitor vor avea succes pentru că ele vin dintr-o realitate a județului cu specificul lui.
Producția agricolă, producția de miere de albine, producția de producție de patiserie și dulciuri din copilărie.
Am degustat produsele care au rețetă proprie și mă încântă că există inițiativă în județul Călărași, această inițiativă trebuie, împreună cu corpul profesoral universitar și cu doamna director Crețu, să o ducem mai departe să devină afaceri care să prospere iar în acest fel putem crea și locuri de muncă pe viitor”, declară Vasile Iliuță.

Un reportaj amplu puteți urmări in jurnalul acestei seri.

Continue Reading
La Top