În prezent, inteligența artificială a început să fie utilizată din ce în ce mai des, atât pentru îndeplinirea sarcinilor, cât și pentru predare și învățare.
Astăzi, 10 mai 2023, Ecoaqua Călărași a reușit să aducă un plus orașului, aducând pe scena călărășeană nume grele precum: Andreea Paul, președinte INACO, Marius Pieleanu, un cunoscut sociolog, Andrei Șelaru, vlogger și antreprenor, și Octavian Ciovică, un renumit pilot.
Ecoaqua Călărași a organizat prima platformă de inteligență artificială, “Călărași Education“, care propune elevilor o gamă largă de posibilități de dezvoltare. Datorită IA, atât elevii, cât și profesorii, pot beneficia de informații și avantaje care îi pot ajuta să învețe o limbă străină, să compună un referat, să colaboreze cu colegi din întreaga lume și să acceseze resurse educaționale mult mai variate.
Aceasta platformă este utilă, deoarece va dezvolta extrem de mult abilitățile educaționale, performanța în învățământ și va fi un ajutor pentru dascăli și elevi.
La evenimentul organizat de Ecoaqua Călărași au participat și autoritățile locale și județene. Astfel, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Eugen Ilie, subprefect, Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, Marinela Voivozeanu, manager Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”, Marius Sbârcea, director al Direcției de Patrimoniu, și Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, se numără printre invitați. Aceștia au susținut inițiativa organizărilor de a lansa platforma care are drept scop îmbunătățirea procesului educațional.
“Îmi doresc foarte tare ca acești copii să beneficieze de educație la nivelul anului 2023, în al doilea rând, îmi doresc ca oamenii care se formează începând din acest moment, având în vedere tehnologia digitală care a performat destul de mult, să aibă parte de această platformă, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent” a declarat Eduard Grama, director Ecoaqua, pentru Canal SUD.
“Mi se pare că un astfel de proiect care face tinerii să fie mai acomodați și să se obișnuiască cu modul de a folosi inteligența artificială, este foarte tare. Consider că poți folosi inteligența artificială în paralel cu vechiul mod de predare și nu mi se pare ceva greșit ca în prezent se împacheteze scrisul de mână cu tehnologia, deoarece acestea accelerează educația și progresul.
Sistemul de învățământ din România ar trebui reformat din temelii, axarea pe memorat ar trebui să se transforme într-o gândire critică, în ceea ce înseamnă să îți exprimi liber propriile idei” a declarat Andrei Șelaru, un cunoscut vlogger și antreprenor din România, pentru Canal SUD.
Publicul a umplut până la refuz sala “Barbu Știrbei” din Călărași, 800 de persoane au fost prezente astăzi pentru a sărbători inovația și dezvoltarea. Oamenii au aplaudat pe tot parcursul evenimentului și s-au arătat mulțumiți.