URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SURSE: PREOTUL VISARION ALEXA, REȚINUT DE POLIȘTI DUPĂ CE O FEMEIE A RECLAMAT CĂ A AGRESAT-O SEXUAL ÎN TIMPUL SPOVEDANIEI

Poliția Capitalei a anunțat sâmbătă că un preot a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de agresiune sexuală. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de preotul Visarion Alexa, de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Nicolae – Militari.

UPDATE ora 18:00: Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a transmis că Arhiepiscopia Bucureștilor va deschide o anchetă. „Vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul „Consistoriului bisericesc”, a precizat acesta.

O femeie a depus o plângere la Secția de Poliție 20 din București pe 17 august. Ea le-a pus polițiștilor că a fost agresată sexual, chiar în timpul spovedaniei. Polițiștii au deschis o anchetă, iar vineri, 16 septembrie, preotul a fost dus la secție pentru audieri. Ulterior, el a fost reținut. „În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru ziarul Libertatea că este vorba de părintele Visarion Alexa de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Nicolae. „Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”, transmite Poliția Capitalei.

Continue Reading
La Top